Ingezonden persbericht


TMP worldwide gaat verder als zelfstandig bureau

Door management buy-out niet langer onderdeel van Monster Worldwide

Het (arbeidsmarkt-)communicatiebureau TMP Worldwide is per 1 december 2004 een volledig zelfstandig bureau geworden. Voormalig Strategy Director Marcel van der Haas heeft door middel van een management buy-out TMP Worldwide overgenomen van moederbedrijf Monster Worldwide. Monster Worldwide blijft eigenaar van carrièresite Monsterboard.nl.

De management buy-out is het gevolg van de beslissing van Monster Worldwide om in Nederland de activiteiten van TMP Worldwide niet langer te continueren. De activiteiten van TMP Worldwide in Nederland passen niet langer in de strategische doelstellingen van het moederbedrijf. Strategy Director van TMP Worldwide, Marcel van der Haas, besloot hierop de divisie over te nemen en onder te brengen in een nieuwe BV. Tevens zal hij de dagelijkse leiding op zich nemen.

Van der Haas: Een uitgelezen kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Juist in het afgelopen jaar heeft TMP Worldwide met het winnen van verscheidene pitches - waaronder NIKE Europa - bewezen een sterk en creatief communicatiebureau te zijn. Met de verzelfstandiging denken wij nog beter in te kunnen spelen op de behoefte van de markt en onze klanten.

Rob Brouwer, Country Manager van Monster Worldwide, onderschrijft dit: TMP Worldwide paste niet meer in onze strategische doestellingen, maar is als zelfstandig bureau uitstekend in staat uit te groeien tot een van de meest creatieve en succesvolle communicatiebureaus van Nederland.

TMP Worldwide blijft zijn naam behouden en tevens deel uitmaken van het internationale TMP-netwerk. Ook zal er een nauwe samenwerking blijven bestaan met voormalig zusterbedrijf Monsterboard.nl op het gebied van interactieve communicatie.


---

Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van alle Monster-sites in het Monster Career Network. Het bedrijf is ook eigenaar van TMP Worldwide, s werelds grootste organisatie op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Het zelfstandige Nederlandse TMP Worldwide maakt deel uit van dit internationale TMP-netwerk. Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er ca. 4.600 medewerkers in 19 landen (Nasdaq: MNST). In Nederland is Monster Worldwide het moederbedrijf van carrièresite Monsterboard.nl. Het bedrijf is gevestigd aan de Rijnsburgstraat in Amsterdam. Er werken momenteel 80 mensen.



Ingezonden persbericht