Politie Drenthe

donderdagmiddag

Assen 09-12-2004

Politie houdt verkeerscontrole op N34

TYNAARLO - De politie van de werkeenheden Tynaarlo en Aa en Hunze houdt vrijdagmorgen een verkeerscontrole op de N34 tussen Borger en Zuidlaren. De controle is een aanvulling op de regelmatige controles die verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu Geld" uitvoert op die weg. De controle zoals die vrijdagmorgen wordt uitgevoerd is een combinatie van repressief (bekeuren dus) optreden het geven van voorlichting. Daarvoor neemt een promotieteam van de verkeersorganisatie 3VO deel aan de controle. Bij de voorlichting ligt de nadruk op het de snelheid in relatie tot de rem/stop afstand. Het is de bedoeling het publek bewust te maken van het feit dat je bij 100 kilometer per uur wel even 28 meter per seconde aflegt. Bij een auto die voldoet aan de wettelijk geëiste remvertraging betekent het dat als je bij een snelheid van 100 kilometer per uur een noodstop moet maken je pas na zo'n 70 meter stilstaat.

Schuurtjes doelwit inbrekers

ASSEN - In de nacht van woensdag op donderdag hebben dieven bij inbraken in zes schuurtjes aan de Poststraat in Assen drie fietsen en een hoeveelheid divers gereedschap gestolen. Het lijkt er op dat in veel gevallen de deur is opengetrapt.

Politie verwijdert man uit stadskantoor.

HOOGEVEEN - De politie heeft donderdagmorgen een 31 jarige inwoner van Hoogeveen verwijderd uit het stadskantoor van Hoogeveen. Personeel had de hulp van de politie ingeroepen omdat de man zich zeer vervelend gedroeg bij het aanvragen van een uitkering. Omdat hij (nog) niet aan de vereiste voorwaarden voldeed kon de aanvraag niet verder behandeld worden. De man weigerde daarop te vertrekken. Na enige aandrang van de politie koos de man eieren voor zijn geld en verliet het stadskantoor.

Bert Visser (0651 - 611629) is tot vandaag 16.30 bereikbaar voor de media. Dana Kragten (0652 - 554218)neemt daarna het voorlichterpiket over.