Politie Zaanstreek-waterland


14:20 08-DEC-04
ZAANDAM, ANKERSMIDPLEIN
Winkeldief betrapt door agenten
Een 36-jarige Zaandammer en bekende van de politie is aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. De man werd door de agenten in burger in de gaten gehouden tijdens het winkelen in een supermarkt. Een agent zag de man een fles in zijn kleding verstoppen. Toen hij deze niet afrekende bij de kassa is hij aangehouden. Na het verhoor is de man zonder fles heengezonden. Tijdens de actie Puntmuts is dit alweer de 50ste aanhouding. Vorig jaar zijn tijdens de actie in totaal 60 verdachten aangehouden. Puntmuts gaat nog door tot de kerst.

17:17 08-DEC-04
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Agent getuige winkeldiefstal
De politie heeft een 31-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal. Agenten waren in de kamer van de beveiliging van een bouwmarkt bezig met een verhoor toen zij zagen dat de Amsterdammer goederen in zijn rugzak deed en daarmee wegging zonder te betalen. De man werd voor de eerste keer betrapt maar kon de diefstal niet afdoen met een transactie omdat de waarde van de goederen was meer dan E 120,=. De verdachte mag een jaar lang niet in de bouwmarkt komen. Na verhoor is hij heengezonden.

21:38 08-DEC-04
PURMEREND, WILHELMINALAAN
Bromscooter verbrand
De politie stelt een onderzoek in naar een verbrande bromscooter bij de tennisvereniging. Surveillerende agenten troffen een fel brandende scooter aan. De brandweer heeft het vuur uitgemaakt maar het voertuig is geheel uitgebrand. Na afkoeling van het wrak probeert de politie de oorzaak van de brand te ontdekken en aan de hand van frame- of verzekeringsnummer achter de naam van de bromfietseigenaar te komen.

22:06 08-DEC-04
PURMEREND, NETWERK
Inbrekers stelen computers
Bij een bedrijfsverzamelgebouw is een zijdeur opengebroken, waarna meerdere computers en beeldschermen zijn gestolen. Het alarmbedrijf gaf aan dat de inbreker(s) om 21.59 uur binnen zijn geweest. De politie is direct nadat de melding bij de meldkamer binnenkwam met een hond gaan zoeken in het pand maar er werd niemand meer aangetroffen. De bekabeling van de elektronica bleek doorgeknipt. Eerder op de dag werden twee mannen gezien die zich verdacht in de nabijheid van het pand ophielden. De politie onderzoekt de inbraak.

22:58 08-DEC-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
Man rijdt onder invloed lichtmast plat
De politie heeft een 34-jarige man uit Assendelft aangehouden die wordt verdacht van het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding. Er is bij de meldkamer een bericht binnengekomen dat een busje een lantaarnpaal heeft platgereden en vervolgens is doorgereden. Surveillerende agenten zagen op de plaats van de aanrijding geen busje maar wisten na enig zoeken het beschadigde voertuig te vinden achter de woning van de eigenaar. De eigenaar gaf de aanrijding en drankgebruik toe. De test aan het politiebureau wees uit dat de man ruim drie maal de toegestane hoeveelheid blies. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.


22:58 08-DEC-04
KROMMENIE, SPOETNIKSTRAAT
Inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning gepleegd op woensdagmiddag of -avond. Aan de achterzijde van de woning is een raam geforceerd en is men naar binnen geklommen. De woning is doorzocht en er zijn diverse kleine goederen meegenomen waaronder kristallen beeldjes, sieraden en een portemonnee. Men heeft de woning door de zijdeur verlaten. De bewoners waren tijdens de inbraak niet thuis.

10:59 09-DEC-04
ZAANDAM, DE OUDE ZWAN
Invalidenparkeerkaart uit auto gestolen
Bij een inbraak in een geparkeerde auto is de invalidenparkeerkaart meegenomen. Recentelijk zijn in Purmerend meerdere kaarten uit auto's weggenomen, mogelijk met de bedoeling ze ergens te verkopen. De politie adviseert eigenaren de kaart mee te nemen uit de auto op tijden dat men geen gebruik maakt van de ontheffing.

13:08 09-DEC-04
WORMERVEER, NOORDDIJK
Partij staal gestolen
Bij de politie is aangifte gedaan namens een constructiebedrijf omdat er een partij staal is verdwenen. Er kwam een man met een vrachtwagentje bij het bedrijf en sprak werknemers aan over een partij staal dat hij op moest halen. De nietsvermoedende werknemers hielpen de man met laden en zetten met een heftruck ongeveer 3000 kilogram staal op de auto. De man bedankte ze vrolijk en reed weg met de lading. De politie stelt een onderzoek in naar deze oplichting.

09:15 09-DEC-04
ZAANDAM, ZUIDDIJK
Man steelt defecte generator
Namens een botenbedrijf is bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een generator. Een werknemer zag een hem onbekende man met iets in zijn handen weglopen en riep hem aan. De man liep stug door en stapte in een auto die meteen wegreed. Deze auto betrof vermoedelijk een blauwe Renault Megane met een Nederlands kenteken dat begint met 56-FS-. . De dief zal vermoedelijk moeite hebben de generator te starten want het apparaat stond bij het bedrijf ter reparatie. Getuigen kunnen contact opnemen met wijkteam Wilgenstraat via nummer 0900-8844.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-091204

11:00 09-DEC-04
PURMERLAND

Agressieve bestuurder vernielt flitsapparatuur

Een 44-jarige automobilist uit Purmerend werd donderdagochtend in Oostzaan aangehouden omdat hij langs de weg opgestelde meetapparatuur van de politie had vernield. Nadat de bestuurder in Purmerland geflitst was wegens te hard rijden, keerde hij om om vervolgens zijn woede op de apparatuur bot te vieren. De man sloeg een paar keer met een stok op het statief en stapte daarna weer in zijn auto om zijn weg te vervolgen. Aan de hand van het kenteken kon de man korte tijd later in Oostzaan worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het schadebedrag is (nog) niet bekend.

14:30-16:15 08-DEC-04
ZAANDAM, HOUTVELDWEG

Boete voor het op schoot vervoeren van kind in de auto

Op de Houtveldweg in Zaandam werd woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Vier hardrijders werden staande gehouden. Negen inzittenden werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen. Twee bestuurders ontvingen een boete van E45,- omdat er geen gebruik gemaakt was van een kinderzitje. Het kind zat in plaats daarvan 'los' op de schoot van een voorpassagier. Eén van de twee bestuurders verklaarde niet te weten dat kinderen niet op deze manier vervoerd mogen worden.
Voor het vervoer van kinderen in de auto gelden de volgende regels:
- kinderen jonger dan twaalf jaar of kleiner dan 1.50 meter mogen alleen voorin vervoerd worden als zij van een goedgekeurd kinderbeveiligingsmiddel, zoals een kinderzitje of zittingverhoger, gebruik maken.
- Achterin moeten kinderen van drie jaar of ouder vervoerd worden met behulp van een geschikt kinderbeveiligingsmiddel indien dit aanwezig is en
- als er achterin geen kinderbeveiligingmiddel aanwezig is, moet de gordel gebruikt worden. Kinderen die te klein zijn voor de driepuntsgordel (als de gordel over de hals loopt) mogen de gordel als heupgordel gebruiken.
- Alleen wanneer er geen of te weinig gordels in de auto aanwezig zijn, mag een kind los op de achterbank vervoerd worden.

20:54 08-DEC-04
PURMEREND, ZAMBEZILAAN

Bestuurder onder invloed

Vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdagavond op de Zambezilaan in Purmerend een 35-jarige automobilist uit Purmerend aan. De man had de alcohollimiet overschreden en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur. Hij kan rekenen op een boete van minimaal E 220,-. Tijdens de alcoholcontrole, die duurde van 19:00 tot 21:00 uur, werden 137 bestuurders gecontroleerd. Twee agenten van het wijkteam hielden woensdagavond ook nog op diverse andere plekken in de stad bestuurders staande. Veertien bestuurders werden gecontroleerd, geen van hen had teveel gedronken.

22:15 08-DEC-04
PURMEREND, SCHELDESTRAAT

Met slok op in auto met beslagen ramen

Op de Scheldestraat in Purmerend werd woensdagavond een 41-jarige vrouw aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de automobiliste over de Hoornse weg rijden. De auto slingerde van links naar rechts en bochten werden veel te ruim genomen. Op een gegeven moment raakte de auto de stoep, waarbij een wieldop losraakte en over de weg vloog. Naast het feit dat de vrouw onder invloed reed, waren de ramen van haar auto helemaal beslagen waardoor zij bijna niet zag waar zij reed. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

19.15-21:15 07-DEC-04
LANDSMEER, NOORDEINDE
Automobilist met slok op
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden dinsdagavond een alcoholcontrole op het Noordeinde in Landsmeer. Een 64-jarige man uit Landsmeer werd aangehouden omdat hij teveel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal E 220,-. In totaal werden 42 bestuurders gecontroleerd.

03:27 07-DEC-04
ZAANDAM, HOGENDIJK

Hardnekkige drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Op de Hogendijk in Zaandam werd dinsdagochtend vroeg een 38-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man zat met een slok op achter het stuur; hij had anderhalf keer zoveel drank op als is toegestaan. De Amsterdammer werd betrapt tijdens een rijdende alcoholcontrole in het centrum van Zaandam. Omdat het de vierde keer was dat hij met alcohol op in zijn auto werd betrapt, moest de man zijn rijbewijs inleveren. Tijdens de controle werden in totaal veertien bestuurders gecontroleerd.

09:00-13:00 08-DEC-04
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Hardrijders

Woensdag werd op diverse wegen in Zaanstad op snelheid gecontroleerd. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk (70 km per uur) was het aandeel hardrijders woensdagochtend het grootst. Van alle bestuurders reed één op de tien te hard. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 108 km per uur. Op de Nauernaseweg in Assendelft, de Provincialeweg in Wijdewormer en de Houtveldweg in Zaandam reden woensdagochtend slechts enkele automobilisten te hard. De hoogste snelheid werd gemeten op de Provincialeweg in Wijdewormer en bedroeg 100 km per uur (bij een toegestane snelheid van 80 km per uur).


---- --