Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Amsterdam-Amstelland wint Politie innovatie Prijs 2004

Regiopolitie Amsterdam-Amstelland wint Politie innovatie Prijs 2004

9 december 2004

Het regiokorps Amsterdam-Amstelland heeft de Politie Innovatie Prijs 2004 gewonnen met het project "Crisisketen politie en zorg". Deze prijs - 12.500 euro en een bronzen beeldje van de kunstenaar Jits Bakker - is vandaag in Ede uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een conferentie van het Netwerk voor Innovatie en Kwaliteit (N.I.K.) over het effect van prestatiesturing bij de politie op de veiligheid.
---

De jury is onder de indruk van dit mooie project, omdat een nieuwe weg is gezocht en gevonden rond de opvang van psychiatrische patiënten. Een manier die daadwerkelijk werkt. Eindelijk worden harde en sluitende afspraken tussen de politie en de zorg echt nageleefd. Met de afgesproken werkwijze en de moed om het uit te voeren, zowel op management-niveau als in de uitvoering, is er een oplossing gekomen voor een al lang slepend probleem. Het is dan ook goed om te kunnen vaststellen dat beide partijen de huidige oplossing zien als een echte oplossing. Verder heeft de politie Amsterdam-Amstelland aannemelijk kunnen maken dat er duidelijke tijdwinst wordt geboekt op het gebied van inzettijd van de politie per incident. In deze tijd dat de politie zich op haar kerntaken bezint, wordt dit project tot een voorbeeldproject voor heel Nederland.

Naast het project Crisisketen politie en zorg had de jury uit 39 inzendingen voor de Politie innovatie Prijs 2004 de volgende projecten genomineerd:
- het project Profcheck Opsporing van de regionale politiekorpsen Midden- en West Brabant, Zuid-Holland-Zuid, Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam-Amstelland en de Politieacademie;
- het project "Doelgericht presteren met processen" van het regiokorps Noord- en Oost-Gelderland;
- het project "De digitale ketenkalender/Module Integrale Bevraging" van het korps Utrecht.