Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 9 december

Alkmaar 09-12-2004 - 16.21 uur

Twee aanhoudingen na burenoverlast
Zuid-Scharwoude, woensdag 8 december 2004
Op zondagavond omstreeks 23.50 uur werd de politie gevraagd bij burenoverlast op de Troostesgroet in Zuid-Scharwoude. Ter plaatse bleken een 51-jarige man en zijn 34-jarige huisgenote ernstige overlast te veroorzaken in de straat. Zij hadden diverse buren bedreigd en ook een fles en stenen tegen een raam aan gegooid. Beide personen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Beide verdachte verkeerden onder invloed van alcohol.

Aanrijding met letsel
Heerhugowaard, woensdag 8 december 2004
Op woensdagmiddag omstreeks 17.20 uur vond er op de kruising Westerweg
- Kamerlingh Onnesweg te Heerhugowaard een aanrijding plaats tussen twee personenauto's, waarbij beide bestuursters nekletsel opliepen. Een 22-jarige Bovenkarspelse reed over de Kamerlingh Onnesweg en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een eveneens 22-jarige vrouw uit Middenmeer die van links over de Westerweg aan kwam rijden. Beide slachtoffer werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Poging inbraak: verdachte aangehouden
Alkmaar, donderdag 9 december 2004
Op donderdagmorgen omstreeks 00.20 uur probeerden twee mannen in te breken in een woning aan de Sint Annastraat in Alkmaar. Hiervoor hadden zij een raam van de woning vernield. De door getuigen gewaarschuwde politie kon ter plaatse een 20-jarige Alkmaarder aanhouden. Tijdens het vervoer naar het politiebureau verklaarde de man het raam te hebben vernield. Als motief gaf hij op daar 'zin in' te hebben gehad. Een onderzoek wordt ingesteld naar de identiteit van de tweede verdachte.

Inbraak woning
Alkmaar, woensdag 8 december 2004
Op woensdagmiddag werd tussen 15.00 en 18.45 uur ingebroken in een woning aan de Korte Lyceumstraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door de bijkeukendeur te forceren. Uit de woning werden ondermeer een digitale camera, een gouden ring en een scheerapparaat ontvreemd.

Diefstal uit winkelpand
Alkmaar, donderdag 9 december 2004
Op donderdagmorgen werd omstreeks 06.30 uur ingebroken in een kapsalon aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar. De daders kwamen binnen door een stuk trottoirband door het raam te gooien. In de kapperszaak werd de kassa, waarin een klein geldbedrag lag, leeggehaald. Ook werden kappersattributen en haarverzorgingsproducten gestolen.

Oplichting
Heerhugowaard, donderdag 9 december 2004
Enkele weken geleden werd een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard het slachtoffer van oplichting. De jongen werd benaderd met het verzoek om meerdere GSM-abonnementen af te sluiten. De jongen zou daarbij de gratis telefoons (die bij de abonnementen hoorden) afgeven. Hiervoor zou hij een vergoeding krijgen. De verdachten vertelden daarbij dat de abonnementen onderschept en geblokkeerd zouden worden, zodat daar verder geen kosten uit voort zou vloeien.
In de praktijk bleek hij echter geen geld te krijgen. Wel krijgt hij nog steeds hoge telefoonrekeningen van de afgegeven telefoons. De politie waarschuwt voor deze oplichterspraktijken en verzoek eventuele andere slachtoffers contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, tel.nr. 0900-8844.