Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 9 december 2004

(

Katwijk - Woningbrand
De politie is een onderzoek begonnen naar het ontstaan van een brand in een flatwoning aan de Langeveldstraat. Op donderdag 9 december rond 10.40 uur brak de brand uit. De 49-jarige bewoonster werd in verwarde toestand maar ongedeerd aangetroffen. De vrouw is door de politie overgedragen aan de hulpverlening. De woning op de 4e verdieping brandde uit. Onderliggende woningen liepen waterschade op. Een aantal bewoners van de flat moesten tijdelijk hun woning verlaten en werden opgevangen in het gebouw van de woningbouwvereniging aan de Ambachtsweg. Rond 12.00 uur was de brand door de brandweer geblust en konden de bewoners weer terugkeren naar hun woning.

Leiden - Aanrijding
Een 32-jarige snorfietsster uit Leiden reed op donderdag 9 december rond 09.00 uur op de kruising Hoge Rijndijk met de Rijndijkstraat tegen een 38-jarige automobiliste en plaatsgenote. De automobiliste wachtte bij het inrijden van de Rijndijkstraat op het (brom)fietsverkeer dat over het fietspad haar van rechts naderde. De snorfietsster reed daarbij vermoedelijk te veel links op het fietspad en reed tegen haar auto aan. De vrouw is met been- en knieletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiden - Straatroof
De politie is een onderzoek begonnen naar een straatroof. Op woensdag 8 december rond 22.40 uur werd een 56-jarige man uit Leiden hiervan het slachtoffer. De man liep over de Breestraat toen hij terhoogte van de Ketelboetersteeg plotseling van achteren bij zijn jas werd beetgepakt en op de grond werd getrokken. Twee mannen gingen boven op hem zitten en doorzochten zijn kleding. Uiteindelijk vonden ze een portemonnee in zijn broek en namen deze mee. De mannen liepen weg in de richting van de Langebrug. De politie hoopt dat getuigen kunnen helpen bij het oplossen van dit misdrijf. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Leiden - Politie treft illegaal vuurwerk aan
De politie vond op woensdag 8 december in een schuur en een woning aan de Langestraat ongeveer 90 kilogram illlegaal vuurwerk. Drie inwoners van Leiden werden aangehouden. De 56-jarige mannelijke verdachte en een 40-jarige vrouwelijke verdachte worden op vrijdag 10 december bij justitie voorgeleid. De derde aangehouden verdachte, een 38-jarige vrouw, werd na het verhoor weer op vrije voeten gesteld. De partij vuurwerk bestond ondermeer uit lawinepijlen, 20.000 klappers, strijkers, rotjes en vuurwerkvlinders. Het vuurwerk is inbeslaggenomen en zal worden vernietigd. De politie ging tot aktie over na een anonieme tip.

Bodegraven - Politie houdt verdachten overtreding Opiumwet aan
De politie heeft de afgelopen maand meerdere verdachten aangehouden en verhoord voor overtreding van de Opiumwet. Op 8 november hielden agenten een man uit Bodegraven aan die in zijn auto hennepplanten en hennepafval vervoerde. Onderzoek wees uit dat de planten en het afval afkomstig was uit een bedrijfspand aan de Italiëweg. Een dag later werd daar door de politie een doorzoeking gehouden. Er werd geen hennepkwekerij aangetroffen maar wel voedingsbodems voor de kweek. Uit onderzoek bleek verder dat de man op het moment van zijn aanhouding onderweg was naar een hennepknipperij en kwekerij elders in het land. Deze knipperij en kwekerij met ongeveer 150 plantjes werd opgerold. In deze zaak werden ook verdachten uit Amsterdam en Rotterdam aangehouden en verhoord. De politie heeft het onderzoek afgerond en proces-verbaal opgemaakt.


------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --