Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA

9 december 2004

Special rond vermoorde ex-Pantera-gitarist Dimebag Darrell in Heavy Alternative op KINK FM

Hilversum, 9 december 2004.

Tijdens een concert van de heavy metalband Damageplan is gitarist 'Dimebag' Darrell Abbott woensdagavond op het podium doodgeschoten. Dat gebeurde in de Amerikaanse stad Columbus in Ohio. Het KINK FM-radioprogramma Heavy Alternative herdenkt Dimebag Darrel dinsdag 14 december in een speciale uitzending. Van tien tot twaalf zijn er interviews te horen met Pantera, komen er Nederlandse bands aan het woord en hoor je met name muziek van de legendarische gitarist.

Een man sprong woensdagavond tijdens een optreden van Abbott s nieuwe band Damageplan vanuit het publiek het podium op en begon te schieten. Hierbij schoot hij vier mensen dood, waaronder Abbott, die voorheen bij Pantera speelde. Voordat de man nog meer slachtoffers kon maken, werd hij door de politie doodgeschoten.

Damageplan was net met het eerste nummer begonnen, toen de nog onbekende man het podium opstormde. De dader richtte zijn wapen het eerst op Abbott, die meerdere malen van dichtbij geraakt werd. Getuige Chris Couch zei dat de man eerst Abbott en daarna de bodyguard neerschoot, die probeerde de dader te overmeesteren. "Als een politieman niet in de buurt was geweest, had het wel eens erger kunnen aflopen", liet politiesergeant Brent Brent Mull weten.

Abbott en zijn broer, drummer Vinnie Paul Abbott, waren originele leden van de met een Grammy genomineerde metalband Pantera. Deze band genoot begin jaren negentig een g rotepopulariteitinAmerika.DepolitievanColumbusiseenonderzoekgestartnaardetoedrachtvandeschietpartij.

Heavy Alternative is HET radioprogramma voor de liefhebber van harde muziek. Iedere dinsdagavond van 22:00 tot 0:00 uur presenteren Frank Helmink en Peter van der Laan op KINK FM de nieuwste metalplaten, interviews en specials.