Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe uitgeroepen tot beste softwareleverancier van Nederland

Prestigieuze Jan Pieterszoon Coen-prijs van Ernst & Young onderstreept Adobe s doorlopende succes in Nederland

Amsterdam, 9 december 2004 Adobe Systems maakt vandaag bekend dat het de Jan Pieterszoon Coen-prijs heeft ontvangen van Ernst & Young voor de beste softwareleverancier in Nederland 2004. De Jan Pieterszoon Coen-prijs is een publieksprijs die door Ernst & Young in het leven is geroepen om de best presterende ICT-ondernemingen in Nederland te huldigen voor hun inspanning op het gebied van kwaliteit en service.

In de categorie softwareleverancier is Adobe verkozen tot beste softwareleverancier in Nederland. De keuze is bepaald op grond van de resultaten van het jaarlijkse Trends in ICT-onderzoek dat in oktober 2004 is gehouden onder 1.752 directeuren, managers en professionals bij de overheid en uit het bedrijfsleven. Hierbij is beoordeeld op kwaliteit en service. Op beide criteria scoort Adobe aanzienlijk hoger dan andere softwareleveranciers.

Met een gemiddelde score van 7,7 voor kwaliteit van geleverde softwarepakketten laat Adobe andere softwareleveranciers die een gemiddelde score hadden van 7,1, ver achter zich. Voor de beoordeling van softwareleveranciers op het gebied van kwaliteit in service en ondersteuning lag het gemiddelde op 6,76, terwijl Adobe hier aanmerkelijk hoger scoort met een gemiddelde van 7,4.

Het is uitzonderlijk dat een onderneming met een product zoals Acrobat, dat in het leeuwendeel van alle computers wordt gebruikt, zo duidelijk uitblinkt in service en ondersteuning aldus Jacob Verschuur, directeur Ernst & Young ICT Leadership. Adobe scoort naast de Jan Pieterszoon Coen-prijs 2004 voor de best presterende softwareleverancier, eveneens goed met een ferme omzet-en winstgroei in 2004 .

Wij zijn zeer blij met deze prestigieuze benoeming, te meer daar het onderstreept dat we goed op weg zijn om onze bekendheid in de enterprisemarkt te vergroten, aldus Roel-Jan Mouw, Marketing Manager Benelux bij Adobe Systems. Met de introductie van Acrobat 7 en Adobe Reader 7, bieden we bedrijven en overheden een nog uitgebreidere controle over de uitwisseling en uitvoer van documenten. Acrobat en Adobe Document Services-oplossingen bieden elk type bedrijf ongeëvenaarde mogelijkheden voor het ontvangen, distribueren of archiveren van beveiligde elektronische documenten of dynamische, intelligente oplossingen voor output en elektronische formuliertoepassingen, zoals bijvoorbeeld het nieuwe WIA-formulier van de Belastingdienst.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Ernst & Young in ICT
Ernst & Young. Trends in ICT en de ICT Barometer zijn de gerenommeerde vinger aan de pols voor managers. Het onderzoek Trends in ICT wordt sinds 1995 gehouden en de ICT Barometer werd door Ernst & Young in december 2001 geïntroduceerd. Beide onderzoeken worden gehouden onder gemiddeld 700 Nederlandse directeuren/managers en professionals uit het bedrijfsleven (gesplitst naar productie/industrie, handel/distributie en dienstverlening/financiële instellingen), de not-for-profit sector en de overheid.

Voor het onderzoeksdeel over de waardering en prestaties van ICT-bedrijven en het onderzoeksdeel waardering van ICT-bedrijven en de Jan Pieterszoon Coen-prijzen 2004, heeft het onderzoeksteam van Ernst & Young gebruik gemaakt van de mening van 1.752 directeuren/managers en professionals. De onderzoeken Trends in ICT en de ICT Barometer worden uitgevoerd door het marktonderzoekbureau Interview NSS. Van de ondervraagden is bekend hoeveel vestigingen en medewerkers zijn of haar organisatie heeft, aan hoeveel medewerkers leiding wordt gegeven, het functietype en functietaken, betrokkenheid bij ICT en beslissingsbevoegdheid over ICT-aankopen. De groep ondervraagden wordt online geënquêteerd en beschikt daarvoor over een internetaansluiting. Gezien de samenstelling van de onderzochte groep mag het onderzoek niet als representatief voor de gemiddelde Nederlandse bevolking worden gezien. De onderzoeken geven voor een belangrijk deel actuele informatie door een aantal vaste businessdilemma s te monitoren, aangevuld met actuele vragen. Daarmee geven ze een interessant beeld van de inzet en het gebruik van ICT in Nederland.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1,2 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

© 2004 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat, Adobe LiveCycle and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Microsoft, Windows and Windows NT are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Mac and Mac OS are trademarks of Apple Computer, Inc., registered in the United States and other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com