Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

Ministerie van Economische Zaken
9 december 2004
Persbericht

Europese lidstaten unaniem achter kandidatuur van lamy voor dg wto

Vandaag hebben de lidstaten van de Europese Unie unaniem hun steun gegeven aan de kandidatuur van Pascal Lamy voor de functie van directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie WTO. Dit is de uitkomst van een informeel consultatieproces dat het Nederlandse EU-Voorzitterschap samen met de Europese Commissie heeft opgezet toen de kandidatuur van de heer Lamy bekend werd. Het mandaat van de huidige directeur-generaal, de heer Supachai uit Thailand, loopt af in september 2005.
Pascal Lamy was tot voor kort EU-Commissaris voor buitenlandse handel. Zijn politieke, professionele en persoonlijke eigenschappen maken hem volgens de EU-lidstaten tot een uitnemende kandidaat. Hij voldoet aan alle vereisten zoals geformuleerd door de WTO voor vervulling van deze belangrijke functie op een cruciaal moment in de huidige onderhandelingsronde van de WTO.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl. Voor journalisten: Paula de Jonge, persvoorlichter, telefoon (070) 379 75 52, e-mail: A.T.M.deJonge@minez.nl

09 dec 04 17:40