Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Atos Origin in startblokken voor de Olympische Winterspelen van TURIJN 2006

Het IT-team van Atos Origin reeds ter plekke in Turijn Belangrijkste softwaretoepassingen geleverd

Parijs, 9 december 2004 - Atos Origin, de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen, heeft een belangrijke mijlpaal in de voorbereiding van de Olympische Winterspelen van TURIJN 2006 bereikt, waaronder de levering van de belangrijkste competitiesoftware.

Na de succesvolle levering van de IT-systemen voor de Olympische Spelen van ATHENE 2004, staat Atos Origin opnieuw aan het hoofd van een consortium van gespecialiseerde technologiepartners en -leveranciers. De groep heeft de verantwoordelijkheid over de informatietechnologie, inclusief consulting, systeemintegratie, managed operations, informatiebeveiliging en softwaretoepassingen voor de Olympische Winterspelen.

Direct na afronding van de Spelen in Athene begon het Major Events-team van Atos Origin - met zijn hoofdzetel in Barçelona - direct met de eerste IT-testen voor de Olympische Winterspelen van TURIJN 2006 en met de voorbereidingen voor de Spelen in Peking in 2008. Afgelopen september verhuisden al tal van teamleden van Atos Origin van Athene naar Turijn en Peking.

Atos Origin kondigt aan dat de softwaretoepassingen voor het transporteren en uitzenden van sportresultaten voor alle Wintersporten en -disciplines (15) klaar zijn: biatlon, Noordse combinatie, schansspringen, kunstrijden, bobslee, rodelen, skeleton, alpineskiën, langlaufen, snowboarden, freestyle skiën, ijshockey, schaatsen, short track en curling. De software is maandenlang getest in het Integration Test Laboratory in Turijn waarna het deze maand in productie is gegeven, zodat het Organiserend Comité van de Olympische Spelen TURIJN 2006 (TOROC) zich kan voorbereiden op de belangrijkste testen die vanaf januari 2005 zijn gepland.

Atos Origin leverde eerder alle Games Management Systems-toepassingen (GMS) die ondersteuning bieden voor de accreditatie, het vervoer, de gezondheidszorg en andere essentiële plaatselijke activiteiten. De meeste Info Diffusion Systems-toepassingen (IDS) - de essentiële toepassing voor het afleveren van sportresultaten aan de verschillende doelgroepen - zijn inmiddels geleverd, inclusief INFO2006, het Commentator Informatie Systeem (CIS), het Centrale Magazijn en de Printdistributie.

"Atos Origin toonde tijdens de Olympische Spelen ATHENE 2004 haar gedegen capaciteiten als leidinggevende systeemintegrator en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Atos Origin opnieuw een sleutelrol zal spelen in het succes en de informatiebeveiliging van de Spelen van 2006", verklaarde Enrico Frascari, Technology General Manager voor TOROC.

"Atos Origin rondde de Olympische Spelen van ATHENE 2004 op een veilige en succesvolle manier af. De opgedane ervaring in Athene en eerder in Salt Lake City wordt optimaal benut in Turijn om TOROC en het IOC te helpen de IT-gerelateerde risico's en kosten te minimaliseren", aldus Claude Philipps, chief technology-integrator van Atos Origin voor de Olympische Winterspelen van TURIJN 2006.

Het contract tussen Atos Origin en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is het grootste IT-gerelateerde sportcontract en betreft vier Olympische Spelen over een periode van acht jaar: Salt Lake City in 2002 (destijds onder verantwoordelijkheid van het door Atos Origin overgenomen SchlumbergerSema), Athene in 2004, Turijn in 2006 en Peking in 2008. Voor deze Spelen is Atos Origin primair verantwoordelijk voor informatietechnologie - consulting, systeemintegratie, operationeel management, informatiebeveiliging en de ontwikkeling van softwaretoepassingen. Voor de Olympische Winterspelen van 2006 staat Atos Origin als leidinggevende systeemintegrator aan het hoofd van een consortium van gespecialiseerde technologiepartners en -leveranciers.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (