Gemeente Bussum

Onderhoud rioolstelsel Westereng (03-12-2004)

In de Westereng wordt vanaf 9 december aanstaande het riool schoongemaakt en geinspecteerd. Het betreft het gebied van de Ceintuurbaan tot aan de Randweg en de Lange Heul tot aan de Ruiterlaan. De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken duren.

Niet alleen boven de grond, maar ook onder de grond, wordt er hard gewerkt aan het onderhoud en het schoonhouden van het Bussumse grondgebied. Zo wordt er jaarlijks ondergronds een gedeelte van het Bussumse rioolstelsel schoongemaakt en geïnspecteerd. Dit regelmatig reinigen van het hoofdriool vermindert de kans op verstopping. Een verstopping in het hoofdriool kan problemen opleveren voor de waterafvoer van uw woning.

Het reinigen van het riool wordt uitgevoerd door twee vrachtwagens. Eén wagen spuit het riool schoon en de andere wagen zuigt het vrijgekomen vuil weg. Voor het inspecteren van het riool wordt gebruik gemaakt van een videocamera die door het riool rijdt. Deze camera wordt vanuit een bestelbusje bestuurd. Aan de hand van de beelden kunnen gebreken zoals scheuren, gaten, boomwortels en vuilophopingen opgespoord worden.

Dit jaar wordt de Westereng gereinigd en geïnspecteerd. Er wordt gestart op de kruising Randweg en de Ruiterlaan. Doordat de benodigde vrachtwagens midden op de weg moeten staan is het mogelijk dat er voor een bepaald stuk weg verkeershinder ontstaat.
De werkzaamheden worden uitgesteld bij vorst.

Het voorkomen van overlast
Hoewel het reinigen van de riolen meestal geen overlast geeft, is het verstandig enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Zodra u ziet dat er bij u in de straat gereinigd wordt is het aan te raden om de kleppen van de toiletpotten te sluiten en een emmer met water op de klep te zetten. Tijdens het reinigen ontstaan drukverschillen in het riool. Bij een goedwerkend ontluchtingssysteem in de woning en een goed functionerende rioolaansluiting kunnen er geen problemen ontstaan. Dit is echter niet altijd het geval waardoor er een kleine kans bestaat op borrelend water in uw toiletpot.

Mocht u nog vragen hebben over de uitvoering van de rioolwerkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer Ambachtsheer van de afdeling Wijkbeheer, tel: (035) 692 88 98