Gemeente Apeldoorn

Verhuizing kermisexploitanten op politieke markt

Op de politieke markt van 9 december spreekt de gemeenteraad onder andere over de vestiging van een kermisexploitantenterrein op de hoek Malkenschoten-Oude Apeldoornseweg. Om ROC Aventus te kunnen realiseren moeten de kermisexploitanten aan de Kraanvogelhof verhuizen naar een locatie in Malkenschoten. Ze krijgen daar de beschikking over twee velden van voetbalvereniging Apeldoornse Boys.

Om die reden moet het bestemmingsplan voor dit gebied nu gericht op sport en recreatie worden gewijzigd. Het voorontwerp 16^e partiële herziening bestemmingsplan Malkenschoten komt op 9 december aan de orde in de carrousel. Het college zal de geluiden uit de raad gebruiken om een ontwerp bestemmingsplan op te stellen. De raad is vorige maand al akkoord gegaan met een krediet voor een kunstgrasveld, dat wordt aangelegd voor de Apeldoornse Boys.

De nieuwe Wet kinderopvang treedt op 1 januari 2005 in werking. Om de wet te kunnen uitvoeren moet een nieuwe gemeentelijke verordening worden vastgesteld. Op de politieke markt van 9 december wordt deze besproken. Daarnaast wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met de instelling van een financiële voorziening vanwege de onzekerheden rond de nieuwe wet.

Op deze politieke markt is er ook een presentatie van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Met de WMO wil het rijk veel zorgtaken die nu nog onder de AWBZ vallen, zoals huishoudelijk hulp, overhevelen naar de gemeenten. De wet treedt waarschijnlijk begin 2006 in werking. De raad krijgt op 9 december informatie over de nieuwe wet en de gevolgen ervan voor de gemeente.

Tot slot vinden er twee raadsdebatten plaats.Van 21.30 22.15 uur zullen GroenLinks-fractievoorzitter Boddeke en Leefbaar Apeldoorn-fractievoorzitter Schutte met elkaar in debat gaan over de stelling Politieke verantwoordelijkheid geldt niet in Apeldoorn. Leefbaar Apeldoorn onderschrijft de stelling, GroenLinks verwerpt die. Van 22.15 23.00 uur vindt een debat plaats over een onderzoek naar de kosten van en procesgang rond de herinrichting van woonwagencentrum De Haere. Gemeentebelangen pleit voor een raadsonderzoek. De PvdA is tegenstander.

De agenda van 9 december 2004:

Agenda politieke markt 9 december 2004:

Carrousel:

* 19.00 20.00 uur: Vestiging kermisexploitantenterrein hoek Malkenschoten-Oude Apeldoornseweg: bespreking voorontwerp herziening bestemmingsplan*

* 19.00 20.00 uur: Voorstel voor invoering van de nieuwe Wet kinderopvang

* 19.30 20.00 uur: Bespreking uitvoering motie Regeldruk onderdrukt
* 20.00 20.30 uur: Voorontwerp 1^e herziening bestemmingsplan buitengebied agrarische enclave*

* 20.00 21.00 uur: Presentatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning
* 20.30 21.00 uur: Bestemmingsplan woningbouw de Zandsteeg (Uddel)


* Geen inspraak mogelijk bij de behandeling van voorontwerpen.

Plenaire raadsvergadering:

* 21.30 22.15 uur: Raadsdebat over politieke verantwoordelijkheid
* 22.15 23.00 uur: Raadsdebat over De Haere

Voor het laatst bijgewerkt op: 3-dec-2004 11:53