Gemeente Bernisse


- INSPRAAKAVOND HERZIENING BESTEMMINGPLAN OUDENHOORN Gemeente Bernisse organiseert in het kader van de herziening van het bestemmingsplan Oudenhoorn op donderdag 9 december a.s. om 20.00 uur een inspraakavond in het dorpshuis De Meent, Molenweg 14 te Oudenhoorn. Tijdens de inspraakavond worden belangstellenden in de gelegenheid gesteld te reageren op het voorontwerpbestem-mingsplan.

Met de herziening van het bestemmingsplan Oudenhoorn worden de bestaande bestemmingsplannen Oudenhoorn Dorp (1967) en Dorp west Oudenhoorn (1976) samengevoegd tot één bestemmingsplan Oudenhoorn. De grenzen liggen rond de Kern Oudenhoorn, de Dorpsweg, het fietspad op de voormalige trambaan, de Molenweg en aansluitend op een deel van de Molendijk. Het bestemmingsplan is aangepast aan de huidige tijd en bevat overzichtelijke voorschiften.

Het bestemmingsplan bestaat uit een plankaart en de planvoorschriften waaraan activiteiten worden getoetst. Deze zijn juridisch bindend. Het plan wordt vergezeld van een toelichting. In de toelichting staan beschreven de achtergronden van het plan en de keuzes die daaraan te grondslag liggen. In het voorontwerp - dat nu ter inzage ligt - is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij het beeldkwaliteitplan Oudenhoorn (2001).

Centraal in het plan staat dat het huidige dorpskarakter van Oudenhoorn dient te worden behouden. Zicht op realisatie van woningbouw op de korte termijn ontbreekt aangezien de ruimte voor nieuwbouw op dit moment beperkt is. Het provinciale beleid (streekplan) heeft als essentieel element dat de woningbouw in kernen als Oudenhoorn tot het strikt noodzakelijke wordt beperkt.

Tot ziens tijdens de inspraakavond.
Datum: 9 december 2004 aanvang 20:00 uur
Locatie: Dorpshuis De Meent, Molenweg 14 te Oudenhoorn