Ingezonden persbericht


Persbericht

Congres SGML/XML Users Group op 9 en 10 december 2004 XML Holland 2004: Standaard voor innovatie

Wognum, 1 oktober 2004 -- De SGML/XML Users Group Holland organiseert alweer voor de 19e keer haar congres 'XML Holland 2004: Standaard voor innovatie'. Het evenement wordt gehouden op 9 en 10 december 2004 in hotel "De Lapershoek" te Hilversum. Dit tweedaagse nationale evenement bestaat uit een congres op donderdag, een informele bijeenkomst op donderdagavond en op vrijdag een technisch georiënteerde dag.

Tijdens XML Holland 2004 kan worden gekozen uit een twintigtal lezingen. De tweede dag wordt als een workshop ingevuld. Keynote speakers voor het congres zijn:
- Bas Braad, Directeur Uitgeverij, Informatie en Bewegwijzering, ANWB;
- Jan Grijpink, Institute of Information and Computing Sciences, Universiteit van Utrecht;
- Steven Pemberton, Senior Researcher W3C/CWI. Het congres biedt zowel leden als niet-leden van de users group de gelegenheid kennis op te doen en ervaring te delen in verschillende disciplines met als bindend element de standaarden en technieken rondom XML (Extensible Markup Language). Tijdens het congres zal de nadruk liggen op de toepassing van deze standaard in innovatieve projecten. Tevens wordt de "XML Award 2004" uitgereikt aan het bedrijf of instelling die met "the best XML powered website", dat wil zeggen met de website die naar het oordeel van de jury op de meest innovatieve manier met behulp van XML-standaarden en -technieken wordt gemaakt.

De 'technische' dag, op vrijdag 10 december, is bedoeld voor technici die gezamenlijk hands-on aan de slag willen met XSL-FO-toepassingen. Kennis van XML is vereist.

SGML/XML Users Group, Postbus 20, 1687 ZG WOGNUM

Agenda-informatie:
9 en 10 december 2004
Congres: XML Holland 2004: Standaard voor innovatie Hotel "De Lapershoek" te Hilversum
Informatie: www.XMLHolland.nl of telefoon: 06 533 57 243

Over SGML/XML Users Group
De SGML/XML Users Group Holland is een kennisplatform met leden die zich richten op het creëren, delen en onder de aandacht brengen van voorhoedekennis over de toepassingsmogelijkheden van SGML/XML. Partners van de user group zijn: Arbortext, CapGemini, Daidalos, GrafiData, Microsoft, Salience en SoftwareAG. Neem voor meer informatie over de SGML/XML Users Group contact op via de website www.XMLHolland.nl of telefoon: 06 533 57 243.

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons, tel.: 055-3663034, e-mail: jakob@influx-pr.com.