Gemeente Sneek


Sneker wijken en parken in het groen gezet
De maand december staat voor Sneek in het teken van de aankleding van nieuwbouwwijken en nieuwe parken. In de nieuwe wijk de Loten - aan de noordkant van de stad - zijn in de afgelopen week 150 bomen geplant. Medewerkers van de gemeentelijke plantsoenendienst hebben onder andere aan de Vliestroom 90 Christusdoorns en Japanse kersen geplant. Ook op het industrieterrein de Hemmen zijn tientallen bomen gezet.

In de binnenstad aan het Grootzand zijn deze week 21 grote haagbeuken geplant na een reconstructie van de verharding. Voor de bomen is een speciale voedingsleuf gemaakt om de levensduur van deze bomen te verhogen.

In het nieuw natuurpark tussen Duinterpen 1 en Duinterpen Duurzaam zijn de grondwerkzaamheden inmiddels afgerond. Grote vijvers met natuurlijke oevers zijn gegraven en grondophogingen zijn door firma Wierda uit Goënga aangebracht. Deze week is begonnen met de aanplant van maar liefst 6500 inheemse struiken en bomen. In het voorjaar volgt de overige inrichting (speelvoorzieningen, banken en dergelijke) van dit drie hectare grote park.

De hele maand december zal er ook geplant worden op de voormalige vuilstortplaats in het nieuwe Rasterhoffpark. In opdracht van de Grontmij zetten medewerkers van Empatec hier 20.000 inheemse struiken en bomen in de grond. Op de Nationale Boomfeestdag in maart en vlak voor Koninginnedag 2005 zullen de laatste 100 bomen worden geplant.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 8-12-2004