Gemeente Gouda


goudse viswateren aangepakt (08/12/2004)

De gemeente Gouda pakt samen met waterbeheerders Rijnland en Wilck en Wiericke de Goudse viswateren aan. De aanpak betreft het optimaliseren van viswater en de sportvisserij. De Goudse Hengelaarsvereniging Viswaterpachting (VWP) heeft hiervoor een plan laten ontwikkelen op basis van het Waterplan Gouda. Belangrijke maatregelen die worden voorgesteld zijn onder andere het verwijderen van de baggerlaag en het saneren van de riooloverstorten.

visie
Het plan van het VWP bestaat uit verschillende visies voor stadswater, recreatiewater, karperwater en natuurwater. De organisatie streeft ernaar om waar mogelijk de Goudse stadswateren zodanig te optimaliseren dat ze een belangrijk leefgebied voor vis vormen. Daarbij wordt gedacht aan optimale ontwikkeling van waterkwaliteit, visstand, viswater en visserij. Belangrijke maatregelen om dit te realiseren zijn het verwijderen van de baggerlaag om meer zuurstof te creëren voor vissen, het saneren van riooloverstorten, het herstel en de aanleg van paai- en opgroeigebieden voor vissen en verbetering van sportvisserijmogelijkheden door aanleg van visstekken.

De gemeente Gouda zorgt in het kader van grootonderhoud openbare ruimte 2005-2006 en het Waterplan Gouda voor beschoeiingen, aanleg van natuurvriendelijke oevers en snoeien van beplantingen.


-- einde bericht --