Rabobank Nederland

Rabobank en Rabo Wielerploegen ondertekenen contract

9 december 2004

Afscheid van Stichting Professional Cycling Promotion

Theo de Rooij en Erik Breukink hebben namens de Rabo Wielerploegen vanavond het nieuwe contract met Rabobank Nederland getekend. Piet van Schijndel, lid raad van bestuur Rabobank Nederland, en Jan Schinkelshoek, directeur communicatie, vertegenwoordigden Rabobank Nederland. Hiermee is de eerder dit jaar aangekondigde verlenging van de sponsorovereenkomst tot en met 2008 geformaliseerd.

Eind oktober is de wijziging van de organisatiestructuur van de Rabo Wielerploegen bekend gemaakt. Theo de Rooij, Erik Breukink en Geert Leinders nemen als statutaire directie de bestuurlijke verantwoordelijkheden over van de Stichting Professional Cycling Promotion. De directie staat onder toezicht van een Raad van Commissarissen, voorgezeten door Jan Schinkelshoek.

Vanavond namen de oud-bestuursleden van de Stichting Professional Cycling Promotion, onder wie voorzitter Herman Wijffels, in het bijzijn van Raborenners Michael Boogerd, Erik Dekker, Thomas Dekker en Marc Wauters officieel afscheid. Hennie Kuiper, ambassadeur van het Rabo Wielerplan, overhandigde de oud-bestuursleden een 'gewone' herenfiets. Het geschenk symboliseert de breedte van het Rabo Wielerplan.

Namens de Rabobank refereerde Piet van Schijndel aan de betekenis van de Stichting PCP voor het Nederlandse profwielrennen: 'De Stichting is ruim 20 jaar verantwoordelijk geweest voor een zeer professionele en gelauwerde inbreng in het internationale wielerpeloton. De stichting is werkgever geweest voor zo'n 250 profrenners en 50 begeleiders. Zij heeft daarbij de belangen van een aantal grote sponsors op voortreffelijke wijze behartigd.