Gemeente 's-Hertogenbosch

09-12-2004

Meer groen door winnen Entente Florale 2004

Kinderen planten de moeraseik in Rosmalen

Op donderdag 9 december om 10.00 uur zal wethouder Eugster aan de Parkweg in Rosmalen een moeraseik planten. Dit doet ze samen met kinderen van de basisschool De Troubadour. Deze moeraseik, Quercus palustris, wordt aangeboden door de Nederlandse boomkwekerijsector en hoort bij de prijs die de gemeente heeft gewonnen bij de jaarlijkse groencompetitie Entente Florale. Ook wordt er een bord met informatie bij de boom geplaatst. Er zijn vertegenwoordigers van de Stichting Entente Florale en de Nederlandse Bond voor Boomkwekers aanwezig.

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft op succesvolle wijze meegedaan aan de Nationale Groencompetitie. Dit jaar namen er tien steden en dorpen deel aan de nationale groencompetitie Entente Florale 2004. In de categorie steden, plaatsen met meer dan 15.000 inwoners, streef de gemeente 's-Hertogenbosch de steden Bunschoten-Spakenburg, Sliedrecht, Soest en Winschoten voorbij in deze groencompetitie. De gemeente heeft niet alléén de titel 'Groenste stad van het jaar 2004' gekregen, maar ook een moeraseik, boom van het jaar 2005. Daarnaast communiceert de gemeente deze groene titel door borden onder het plaatsnaambord 's-Hertogenbosch. En deze gouden ster is het 'toegangsbewijs' voor Entente Florale Internationaal'

Entente Florale Internationaal
Het winnende dorp en de winnende stad van de nationale competitie van dàt jaar, mogen meedoen aan de Europese Entente Florale van het daarop volgende jaar. Jaarlijks doen er dorpen en steden uit circa tien landen mee. Deze extra dimensie brengt voor de deelnemers nog meer publiciteit met zich mee met zijn uitwerking op het toerisme, de groendienst, het bedrijfsleven en natuurlijk de eigen bewoners. De organisatie van de prijsuitreiking van de Entente Florale Internationaal rouleert tussen de deelnemende landen.