Politie Amsterdam-Amstelland

Moord Roemeense Mirela Mos

Amsterdam - Maandag 15 november 2004 doet een man van de milieupolitie een gruwelijke ontdekking. Op een groenstrook bij een parkeerterreintje aan de Wamelstraat t.h.v. huisnummer 107 in Amsterdam Zuidoost (wijk Gein) vindt hij het lichaam van de 30-jarige Roemeense Mirela Mos. Haar lichaam was in stukken gesneden en in een aantal vuilniszakken gedaan.

Vrijdag 5 tot en met zondag 7 november Plaats waar het lichaam van het slachtoffer aangetroffen is
Mirela rijdt regelmatig vanuit Roemenië naar Amsterdam. Ook vrijdag 5 november komt ze, samen met haar broer, weer aan in Amsterdam. In de Rijnstraat stapt ze bij een bekende in een andere auto. Haar broer rijdt verder in haar Daewoo naar zijn oom in de Marcellus Emantsstraat.
Zaterdag 6 november, rond 06.00 uur, brengt de bekende van Mirela haar naar de Agatha Dekenstraat, waar zij een logeradres heeft. Rond 18.00 uur die zaterdag komt zij bij haar oom om haar auto te halen. Later, rond 21.00 uur, gaat Mirela naar een andere kennis, die woont in het Spreeuwenpark in Amsterdam-Noord. Ze parkeert haar auto voor de deur en blijft daar slapen.
De volgende ochtend, zondag 7 november, stapt Mirela (rond 12.00 uur) in haar auto, met onbekende bestemming. Vanaf dat moment heeft, voor zover bekend, niemand haar meer gezien. Er zijn sterke aanwijzingen dat de vuilniszakken woensdag 10 november al in de Wamelstraat stonden.

Afbeelding van Mirela Mos Slachtoffer
Mirela Mos was een blanke vrouw; 30 jaar oud; 1.65 mtr lang en had een normaal postuur. Ze had donkerblond haar tot over haar schouders en in het haar droeg zij een groenkleurige plastic haarspeld in de vorm van een bloem. Verder droeg Mirela een bicolor ring met een steentje; een goudkleurige ring, waar nog 8 van de oorspronkelijk 9 steentjes in zaten; een bicolor schakelarmband waar, ondanks de zetting, geen steentje in zat en een bicolor slavenarmband met 22 steentjes. Voor wat betreft haar kleren is alleen bekend, dat Mirela een spijkerbroek droeg van het merk Clockhouse, maat 36. De tot nu bekende informatie over Mirela, leidt in de richting van de prostitutie. Maar in wat voor kringen zij zich exact begaf, is niet bekend.

Auto slachtoffer Afbeelding van de auto van het slachtoffer Mirela Mos reed in een blauwe Daewoo Kalos, met het Roemeense kenteken TM 09 KSE. Deze auto is maandag 22 november teruggevonden op de Johan Coussetstraat in Diemen, ter hoogte van huisnummer 21. De auto viel op, omdat het rechterachterraam was ingeslagen en was afgeplakt met een vuilniszak.

Plaats waar de auto van het slachtoffer gevonden is Beloning De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam looft een beloning uir van 20.000 (zegge: twintigduizend) euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze moord.

De politie vraagt

* Wie heeft de 30-jarige Roemeense Mirela Mos gezien en/of gesproken tussen zondag 7 november (vanaf 12.00 uur) en woensdag 10 november 2004?

* Wie heeft iets opvallends gezien tussen zondag 7 en woensdag 10 november in de Wamelstraat (t.h.v. huisnummer 107) in de Amsterdamse wijk Gein, dat met deze moord te maken kan hebben?
* Wie heeft meer informatie over het leven dat Mirela Mos leidde, of in wat voor kringen zij zich begaf?

* Wie heeft informatie over de mogelijke contacten die Mirela in Diemen had, heeft haar daar ergens gezien of gesproken, of kan vertellen hoe haar auto in de Johan Coussetstraat terecht is gekomen?

Uw tip

Politieregio Amsterdam-Amstelland 0800-61 03 (gratis) Vanaf maandag 13 december:020-559 27 21
Meld Misdaad Anoniem 0800-70 00