Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 09-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Auto tegen vangrails

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 december raakte een automobilist op de snelweg A1 gewond.

Rond 02.35 uur reed een 20-jarige automobilist uit Vlaardingen over de snelweg A1, komende uit de richting van Amersfoort en gaande in de richting van Barneveld. De Vlaardinger verklaarde dat hij ter hoogte van Amersfoort-noord door een auto werd gesneden en dat hij daardoor de macht over het stuur was kwijtgeraakt. Hij raakte eerst de rechtervangrail, begon te tollen en kwam tegen de middenvangrail tot stilstand. Bij de komst van de hulpdiensten, zat de Vlaardinger nog in zijn auto. Daar hij klaagde over pijn in zijn nek en rug werd op verzoek van de GG & GD door de brandweer het dak van het auto geknipt. Het slachtoffer is voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsster komt ten val

HOOGLAND Op woensdag 8 december raakte een bejaarde vrouw gewond bij een ongeval.

Rond 17.15 uur reed een 77-jarige fietsster uit Hoogland vanuit de Hamseweg de Zevenhuizerstraat op. Daar wilde zij afstappen, maar bleef met haar hak in haar rok haken en kwam ten val. Zij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Daar bleek dat haar heup was gebroken.

Vuurwerkafstekers / -verkoper

AMERSFOORT / SOEST Op woensdag 8 december werden vier jongens bekeurd voor het afsteken van vuurwerk. Hun leverancier kreeg thuis bezoek van de politie.

Rond 10.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Bisschopsweg vuurwerk werd afgestoken. Ter plaatse hoorden de politiemensen een harde knal en zagen rookwolken opstijgen uit de tuin van een woning. Daar bleek dat vier jongens vuurwerk aan het afsteken waren. Het ging om twee 12-jarige jongens uit Haarlem en Soest, een 13-jarige jongen uit Hoogland en een 14-jarige jongen uit Amersfoort. Zij bleken nog slechts in het bezit van een stuk knalvuurwerk te zijn. Dat werd in beslag genomen. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt en hun zaak wordt ter afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat het vuurwerk was geleverd door een 12-jarige jongen uit Soest. De politie stelde een onderzoek in diens ouderlijke woning in Soest in. Daarbij werden een 100.000-klapper en ruim negentig nitraatbommen aangetroffen en in beslag genomen. Het vuurwerk was door de 43-jarige vader enige weken geleden illegaal gekocht, maar hij verklaarde niet te hebben geweten dat zijn zoon het vuurwerk aan anderen doorverkocht. Tegen vader en zoon is proces-verbaal opgemaakt.

Aangever en daders aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft vanaf 29 november meerdere verdachten aangehouden en gehoord voor een straatroof die gepleegd zou zijn op donderdag 22 juli op de Scheltussingel.

Naar aanleiding van de aangifte van een 21-jarige Amersfoorter dat hij op die bewuste dag van zijn mobiele telefoon was beroofd door twee mannen op een bromfiets startte de politie een onderzoek. Bij dit onderzoek kon worden vastgesteld dat de ontvreemdde telefoon ook daadwerkelijk door een ander werd gebruikt. Deze gebruiker, een 29-jarige inwoner uit Amersfoort, werd aangehouden op maandag 29 november. Het verhoor van deze verdachte leidde de politie naar een 23-jarige Amersfoorter die bekende dat hij de telefoon had geleend van de aangever en deze samen met een 24-jarige medeverdachte, ook een inwoner uit Amersfoort, had verkocht aan de eerder aangehouden gebruiker. De aangever bleek de telefoon dus vrijwillig te hebben afgegeven maar deed met de aangifte, en de daaropvolgende claim bij de verzekeringsmaatschappij, voorkomen dat hij beroofd was.

Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt voor verduistering en heling. De aangever krijgt een proces-verbaal voor het doen van een valse aangifte en oplichting van de verzekering.