Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht 09-12-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Winkeldieven gepakt

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden twee verdachten aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 14.45 uur werden twee 17-jarige jongens uit Houten aangehouden in een winkel aan het Gildenkwartier. Het duo wilde een koptelefoon meenemen zonder deze af te rekenen aan de kassa. Ze werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verdachten aangehouden in drugszaak

UTRECHT- Na uitgebreid recherche onderzoek kon de politie de afgelopen maanden, 9 verdachten aanhouden in verband met een verdovende middelen onderzoek.

Na binnengekomen informatie startte de politie in juni 2004 een uitgebreid onderzoek naar het handelen in verdovende middelen. Deze handel speelde zich voornamelijk af in De Meern en omgeving. Op 24 november 2004 deed de politie huiszoeking in twee woningen gelegen aan de Park Ryengaerde en Adm. Helfrichstraat. In de woningen werden enkele tientallen grammen verdovende middelen aangetroffen te weten; amfetamine (Speed), cocaïne en 120 XTC pillen. Ook werd er een gaspistool aangetroffen. Tevens werd een dure sportauto inbeslaggenomen. In totaal werden op 24 november 7 verdachten aangehouden in de leeftijd van 17 tot 29 afkomstig uit Utrecht.

Naar aanleiding van het voortgezette onderzoek werden op dinsdag 7 december nog 2 verdachten aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Babbelaar

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een vrouw aangehouden na een insluiping. Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat een 30-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats een woning aan het Ridderplantsoen was binnengedrongen. De vrouw had even daarvoor aangebeld bij de woning met een smoes dat ze een papiertje wilde hebben om iets op te kunnen schrijven. De bewoonster ging naar binnen en de vrouw en een man slopen ook de woning in. De bewoonster merkte dit en begon heel hard te schreeuwen. De 30-jarige vrouw werd aan haar haren vastgehouden door de bewoonster en de politie werd gewaarschuwd. Ze werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man wist te ontkomen.

3x fout

UTRECHT- Op donderdagochtend werden 3 automobilisten aangehouden omdat ze onder invloed hadden gereden.

Omstreeks middernacht werd een 45-jarige automobiliste uit Utrecht gecontroleerd op de Kanaalstraat. Zij bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het bureau blies zij 615 ug/l en kon vervolgens haar rijbewijs achterlaten. Korte tijd later zagen agenten de auto van de vrouw rijden over de Kanaalstraat. Nu was de bestuurster een 46-jarige vrouw uit Utrecht. Ook zij werd gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Zij werd aangehouden en op het bureau bleef net onder de wettelijke grens. Zij reed echter zonder rijbewijs en kreeg hiervoor een bekeuring. Dit is Nadat de vrouw was vervoerd naar het politiebureau bleven agenten nog even staan bij de auto. Een inzittende, een 39-jarige man uit Utrecht, stapte nu achter het stuur. Agenten zagen dat hij onder invloed was van alcohol en waarschuwden hem niet te gaan rijden. De man was eigenwijs en startte toch de auto. Dit ging wat moeizaam omdat de man startte in de 1e versnelling, dus de auto bokte en bokte.

De man werd aangehouden en verzette zich hierbij, maar kon toch worden vervoerd naar het politiebureau. Op het bureau blies hij 390 ug/l. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving mobiel

UTRECHT- Op woensdagavond werd een vrouw bestolen van haar telefoon. Omstreeks 21.50 uur fietste een 28-jarige vrouw uit Utrecht over de Wittevrouwensingel. Ze was mobiel aan het bellen en plotseling greep een onbekend persoon op een scooter haar mobiel uit haar handen en reed hard weg.