Ingezonden persbericht

Kwart bedrijven heeft HR Shared Service Center

Onderzoek ARINSO en Reed Business Information wijst uit: Nederlandse bedrijven klaar voor Shared Service Centers

ROTTERDAM, 20041209 -- Bijna een kwart van de Nederlandse organisaties heeft een HR Shared Service Center of richt er momenteel een in. Dit blijkt uit een omvangrijk onderzoek onder de lezers van het vaktijdschrift P&O Actueel. Ruim 650 Human Resource Managers namen deel aan het onderzoek dat is opgezet door HR dienstverlener ARINSO en uitgever Reed Business Information.


Het onderzoek is grootschalig opgezet om een nauwgezet beeld te krijgen van de adaptie van HR Shared Service Centers in Nederland. De vragenlijst van het onderzoek werd verspreid onder ruim 11.000 Nederlandse HR functionarissen.
Uit het onderzoek blijkt dat de efficiency toeneemt terwijl de kwaliteit van de HR dienstverlening stijgt bij de invoering van een HR Shared Service Center.
De HR ratio -de verhouding P&O medewerkers op het personeelsbestand- verbetert van 1 op 64 naar 1 op 85 na de invoering van HR Shared Service Center. Anita Lettink, senior consultant bij ARINSO en onderzoeksleider: "Ondanks de verbetering van de HR ratio is het opvallend dat Nederland toch achter loopt op de ons omringende landen. De gemiddelde HR ratio in Europa bedraagt 1:96. We hebben dus nog een slag te maken".
Met name de salaris- en pensioenadministratie worden ondergebracht in een HR Shared Service Center, zo blijkt uit het onderzoek. Ook ziekteregistratie in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter leent zich voor het Service Center.

Over ARINSO
ARINSO Nederland B.V. is onderdeel van ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN), een wereldwijde HR Services partner die HR services en IT-oplossingen levert aan middelgrote en grote (inter)nationale werkgevers. ARINSO streeft naar HR Excellence door Strategisch Advies, Outsourcing Services en Technology Integration Services. Bij ARINSO International werken ruim 1700 medewerkers in 22 landen, waarvan circa 270 in Nederland. In 2003 is de geconsolideerde netto omzet gegroeid tot ruim ¤ 130 miljoen. ARINSO is gespecialiseerd in het ondersteunen van haar klanten bij het vormgeven en exploiteren van hun HR-beleid en -operatie alsmede het realiseren van innovatieve ICT toepassingen en HR Shared Services.

Over Reed Business Information
Reed Business Information bv (voorheen Elsevier bedrijfsinformatie) is de Nederlandse tak van Reed Elsevier's uitgeefdivisie op het gebied van vakinformatie. Dé vertrouwde partner in business-to-businesscommunicatie. Met bekende uitgaven en diensten voor vele markten en doelgroepen.

Reed Business Information geeft meer dan 5.000 producten uit voor professionals in het bedrijfsleven, de zorg en de overheid. Onze uitgeverij bestaat uit 21 marktgroepen, die elk een markt bedienen. De marktgroep Human Resources is een multimediaal fonds dat o.a. producten uitgeeft op het gebied van HRD, Arbo, Management, Medezeggenschap, Personeelsbeleid, Salarisadministratie en Sociale Zekerheid. De publicaties verschijnen in de vorm van losbladige handboeken, tijdschriften, nieuwsbrieven en boeken. Ook digitale uitgaven zoals internetsites, cd-rom's en diskettes zijn goed vertegenwoordigd.




Ingezonden persbericht