NOVA

9 december 2004

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

De moordenaar van Nienke
Justitie in Rotterdam gaat proberen de man vrij te krijgen die is veroordeeld voor de moord op het Schiedamse meisje Nienke Kleiss. Nieuw DNA-onderzoek wijst uit dat niet de veroordeelde C.B., maar een 25-jarige man uit Hoek van Holland met "vrij grote mate van zekerheid" verantwoordelijk is voor het misdrijf.

Criminelen ontlopen straf
Veel veroordeelde criminele illegalen in Nederland ontlopen met gemak hun straf. Dat staat in een nog vertrouwelijk onderzoek van de Universiteit van Tilburg in opdracht van het ministerie van Justitie. In NOVA de opmerkelijke cijfers.

Prins Bernhard en de anjer
Prins Bernhard verscheen zelden in het openbaar zonder een verse anjer op zijn revers. Alleen als hij een uniform droeg of op vakantie was, deed hij het zonder. Door Bernhard werd de bloem in de Tweede Wereldoorlog hét symbool van verzet. Een portret van de prins en zijn anjer.

Presentatie: Paul Witteman

(Onderwerpen onder voorbehoud)

----------

----------

----------

Morgen in NOVA Politiek

De moslim als kiezer
Het bureau Foquz Etnomarketing onderzocht in opdracht van NOVA de politieke voorkeuren van moslims na de moord op Theo van Gogh. Moet er in Nederland een moslimpartij worden opgericht?

In discussie gaan de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb (PvdA), de Rotterdamse wethouder Marco Pastoors (Leefbaar Rotterdam) en politicoloog Rinus van Schendelen.

Presentatie: Ferry Mingelen en Clairy Polak


----------


----------


----------

NOVA/Den Haag Vandaag