Ryanair

News Release

09.12.04

Dure luchtvaartmaatschappijen blijven profiteren van brandstoftoeslag ondanks daling olieprijs

Ryanair, Europa's Nr.1 low fares airline, heeft vandaag kritiek geuit op de dure Europese luchtvaartmaatschappijen omdat zij doorgaan met het doorberekenen van belachelijke brandstoftoeslagen ondanks dat de olieprijs met meer dan 30% is gedaald (minder dan 40 dollar per barrel) in de afgelopen weken.

Ryanair's Hoofd Communicatie, Paul Fitzsimmons zei: "Toen afgelopen jaar de olieprijs steeg waren British Airways, Air France, KLM en Lufthansa één van de eersten die hun klanten verplichtten enorme brandstoftoeslagen te betalen. Sommige waren zelfs niet tevreden met één brandstoftoeslag zoals bijvoorbeeld British Airways die tot drie keer toe extra brandstoftoeslagen aan hun passagiers heeft doorberekend."

"Inmiddels is de olieprijs met ruim 30% gedaald, maar de toeslagen worden nog steeds door de dure maatschappijen doorberekend!"

"Consumenten kunnen erop vertrouwen dat Ryanair, die heeft GEGARANDEERD nooit een brandstoftoeslag in te voeren, zichzelf verplicht heeft om de tarieven voor consumenten te verlagen, én niet te verhogen! Het zal dan ook niemand verbazen dat miljoenen mensen kiezen voor Ryanair omdat alleen Ryanair passagiers Europa's laagste tarieven biedt met een onverslaanbare stiptheid en klantenservice en GEGARANDEERD géén brandstoftoeslagen. Het wordt tijd dat de dure maatschappijen stoppen te profiteren van de brandstoftoeslagen."