Gemeente 's-Hertogenbosch

16-12-2004

Kinderen planten samen met wethouder Eugster de moeraseik in Rosmalen

Meer groen door winnen Entente Florale 2004

Donderdag 9 december jongstleden plantte wethouder Eugster samen met kinderen van de basisschool De Troubadour in de Parkweg in Rosmalen de moeraseik, die is aangeboden door de Nederlandse boomkwekerijsector. Door het winnen van de groencompetitie, ofwel de Entente Florale 2004, heeft de gemeente 's-Hertogenbosch deze moeraseik, Quercus palustris, gewonnen. Ook werd er een bord met informatie bij de boom geplaatst. Er waren vertegenwoordigers van de Stichting Entente Florale en de Nederlandse Bond voor Boomkwekers aanwezig.

De gemeente heeft op succesvolle wijze meegedaan aan de Nationale Groencompetitie. Dit jaar namen er tien steden en dorpen deel aan de nationale groencompetitie Entente Florale 2004. In de categorie steden, plaatsen met meer dan 15.000 inwoners, streef 's-Hertogenbosch de steden Bunschoten-Spakenburg, Sliedrecht, Soest en Winschoten voorbij in deze groencompetitie. 's-Hertogenbosch heeft daardoor de titel "Groenste stad van het jaar 2004" gekregen. Daarnaast heeft de gemeente borden onder het plaatsnaambord 's-Hertogenbosch gehangen met de groene titel. En deze gouden ster is het "toegangsbewijs" voor Entente Florale Internationaal.

Het winnende dorp en de winnende stad van de nationale competitie van dàt jaar, mogen meedoen aan de Europese Entente Florale van het daarop volgende jaar. Jaarlijks doen er dorpen en steden uit ongeveer tien landen mee. Deze extra dimensie brengt voor de deelnemers nog meer publiciteit met zich mee met zijn uitwerking op het toerisme, de groendienst, het bedrijfsleven en natuurlijk de eigen bewoners. De organisatie van de prijsuitreiking van de Entente Florale Internationaal rouleert tussen de deelnemende landen.