Gemeente Tilburg

GO 04224

Datum

01 december 2004

Drie extra parkeerplaatsen Simon Stevinstraat

Enige tijd geleden kon u in buurthuis Trouwlaan de plannen voor inrichting van de openbare ruimte voor de Uitvinderbuurt bekijken en uw reactie gegeven op dit plan. Vanuit de Simon Stevinstraat is er een reactie gekomen waarbij bewoners aangaven dat er te weinig parkeerplaatsen terugkomen in de nieuwe situatie. Met enkele bewoners is vervolgens in overleg bekeken welke mogelijkheden er zijn voor meer parkeerplaatsen in de toekomstige situatie. De situatie is opnieuw bekeken en daaruit is gebleken dat er drie extra parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd.

Drie extra parkeerplaatsen

De enige plek waar op een goede manier extra parkeerplaatsen kunnen worden gerealiseerd, is op het 'pleintje'. Hier kunnen drie parkeerplaatsen naast de boom worden gerealiseerd. Voorgesteld wordt om dit op te nemen in het ontwerp van de openbare ruimte voor de Uitvindersbuurt.

Tekening
Aan de achterzijde van deze bewonersbrief ziet u de tekening van de locatie waar de parkeerplaatsen worden aangelegd.

Uitvoering
Op dit moment is het nog niet bekend wanneer precies de straat opnieuw ingericht gaat worden. De exacte planning is namelijk vooral ook afhankelijk van de nieuwbouw van de woningen. Na de zomer van 2005 wordt er gestart met het inrichten van de openbare ruimte in de Uitvindersbuurt. Zodra bekend is wanneer uw straat opnieuw wordt ingericht, wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

Reactie
Indien u naar aanleiding van deze brief wilt reageren, kunt u tot uiterlijk 10 december een reactie sturen naar: Dienst Gebiedsontwikkeling, t.a.v. mw. M. Buursink, Postbus 90157, 5000 LL Tilburg. Naar aanleiding van eventuele binnengekomen reacties wordt u vervolgens op de hoogte gebracht van het definitieve ontwerp van de Simon Stevinstraat.

Meer informatie

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Walter Stam, de projectleider van Gebiedsteam Oude Stad. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 87 60.


---- --