Gemeente Zwolle

Het College op Bezoek: B&W neemt de verfkwast ter hand

Vrijdag 10 december 2004 neemt het Zwolse college de verfkwast ter hand om als vrijwilligersgroep een klus te klaren via Stichting Present. Er wordt een woning binnenshuis geschilderd.

Stichting Present
Stichting Present is in 2003 ontstaan vanuit het vrijwilligerspotentieel binnen Zwolse kerken. De stichting ´mobiliseert handen´, wil een brug slaan tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Groepen vrijwilligers bieden hulp door zich één of meerdere dagen in te zetten voor klussen als verven, behangen, verhuizen en tuinieren. Hulpontvangers worden aangedragen door diverse maatschappelijke organisaties in de stad.

Programma
09.00 uur ontvangst met koffie/thee in wijkcentrum De Enk, Enkstraat 67 korte inleiding over Stichting Present en korte toelichting op de klus
± 09.30 uur vertrek naar het klusadres
11.00 uur overdracht aan het zogenoemd flexteam dat de klus afmaakt

'College op Bezoek'
Het 'College op Bezoek' is een initiatief waarbij burgemeester en wethouders eenmaal in de twee weken een ochtend te gast zijn bij inwoners, bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen, enz. Zij werken zoveel mogelijk mee met de reguliere werkzaamheden. Het college krijgt op deze manier een goede indruk van wat er zoal leeft en gebeurt in de stad. De bezoeken zijn gekoppeld aan een thema, een actualiteit of vinden plaats op uitnodiging of spontaan.


---