VANDRIE GROUP B.V.

VanDrie Group mag aandelen Schils overnemen

Kalfsvleesgigant op wereldmarkt

Kalverintegratie VanDrie Group uit Mijdrecht breidt fors uit. Nog voor het eind van het jaar neemt het bedrijf de aandelen over van voedingsmiddelenproducent en kalverintegratie Schils Holding B.V. uit Sittard. Er ontstaat dan een onderneming met een jaaromzet van circa
1,6 miljard euro en 1.775 medewerkers. VanDrie versterkt hiermee de positie als grootste producent van kalfsvlees op de wereldmarkt. Het bedrijf levert straks ongeveer 20% van de mondiale kalfsvlees consumptie.
In mei van dit jaar bereikten VanDrie en Schils een principeakkoord over de overname. Op 8 december 2004 heeft de Europese Commissie na een uitgebreid marktonderzoek de overname goedgekeurd. Alle seinen staan nu op groen om de aandelen Schils Holding B.V. over te dragen aan de VanDrie Group.

De bundeling van de activiteiten is van grote betekenis voor beide bedrijven en levert veel synergievoordelen op, zowel binnen als buiten Europa. Het uitbreiden van de VanDrie Group past goed in de strategie om haar positie in Europa en op de wereldmarkt verder te verstevigen en de risico's meer te spreiden.

De kalfsvleessector is een gezonde bedrijfstak, waarin de nieuwe VanDrie Group als grootste marktpartij goede toekomstperspectieven heeft. De onderneming kan afnemers wereldwijd optimaal van dienst zijn, zowel met kalfsvlees als met de levering van kalvermelkpoeder voor kalfsvleesproductie en kalveropfok.
Schaalvergroting biedt extra mogelijkheden om tegemoet te komen aan de wensen op het gebied van kwaliteit, kwantiteit, technische ondersteuning en service. De inspanningen op het gebied van kennis, traceability en research worden verder uitgebreid. In de nabije toekomst kan dus nog beter worden voldaan aan de internationale vraag naar gecontroleerd kwaliteitskalfsvlees.

Profielen

De huidige VanDrie Group is reeds wereldmarktleider in kalfsvlees en heeft haar hoofdvestiging in Nederland. Daarnaast heeft zij bedrijven in Frankrijk, België en Duitsland. Het concern omvat onder meer kalverhouderijen, productiebedrijven van kalvermelkpoeder, kalverslachterijen en verwerkingsbedrijven van kalfsvlees tot op consumentenniveau.
De VanDrie Group voorziet grote retailers, institutionele afnemers, slagers en cateringorganisaties in Europa en daarbuiten van kalfsvlees. De jaaromzet is circa 1 miljard euro en er zijn ruim 1250 medewerkers in dienst.

Ook Schils Holding heeft haar hoofdkantoor in Nederland. De activiteiten en afzet vinden plaats in en buiten Europa. Schils ontwikkelt, produceert en verkoopt voedingsmiddelen en ingrediënten, met voornamelijk zuivelproducten als basis. Daarnaast beschikt Schils over droogtorens in Duitsland en Italië. Verder richt de onderneming zich op de productie van kalfsvlees. Schils Holding B.V. heeft een omzet van circa 600 miljoen euro per jaar en 525 medewerkers.

Mijdrecht, 10 december 2004.