Politie Zuid-Holland-Zuid

10/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

10-12-2004 - Persberichten district I

AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL
DORDRECHT - De politie heeft donderdagmiddag 9 december een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal in een winkel aan de Drievriendenhof. De man stal een jas ter waarde van 129,99. Hij is met een proces-verbaal heengezonden.

DUW- EN TREKPARTIJ
DORDRECHT- Op het Stationsplein vond een duw- en trekpartij plaats, nadat bij een 36-jarige man uit Dordrecht de portemonnee was gestolen. De 36-jarige merkte dit en wilde zijn portemonnee terug. De Politie Zuid-Holland-Zuid hield een 24-jarige vrouw en een 31-jarige man aan. Niet duidelijk is waar zij vandaan komen, er lijkt iets niet in orde met hun paspoorten. De mannelijke verdachte maakte tijdens zijn aanhouding een snijbeweging over zijn hals richting de man uit Dordrecht. De twee personen vielen al op, omdat zij zonder plaatsbewijs reisden.

INBREKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op 9 december omstreeks 20.45 uur is op de Spinel een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden door een beveiligingsmedewerker. De man had net daarvoor ingebroken bij een bedrijf. De medewerker had de inbreker op heterdaad betrapt. Hij hoorde dat er iets werd opengebroken. Toen hij ging kijken, zag hij dat een man iets in de laadbak van zijn brommobiel legde. Toen de medewerker naar hem toeliep en vroeg wat hij deed, zei de verdachte dat hij aan het plassen was en een joint rookte. Later zijn in de brommobiel van de man spullen aangetroffen die uit het bedrijf afkomstig waren. De verdachte is overgedragen aan de Politie Zuid-Holland-Zuid.

MAN MISHANDELD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Op 9 december omstreeks 22.00 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen dat er een man was mishandeld op de Waterbeekstraat. De Politie Zuid-Holland-Zuid ging ter plaatse en trof een 38-jarige man uit Dordrecht aan. De man vertelde dat hij rond 21.45 uur op de Transvaalstraat fietste en was aangereden door een blauwe busje. De man zag dit busje afslaan in de richting van de Waterbeekstraat en besloot er achteraan te gaan. Daar stopte het busje en sprak de 38-jarige de twee inzittenden van het busje aan op hun rijgedrag. De twee onbekende mannen uit het busje stapten uit en schopten en sloegen de man. Ook toen de man op de grond lag werd hij geschopt en geslagen. De man is wegens klachten in de maagstreek naar de eerste hulp gebracht. De man heeft aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben. Zij kunnen zich melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).