Ingezonden persbericht


Amsterdam, 10 december 2004

Nieuwe vliegtuigen voor langeafstandsvloot Lufthansa

Raad van Commissarissen stemt in met aankoop van zeven Airbus A340-600 jets

De Raad van Commissarissen van Lufthansa heeft vandaag de aankoop goedgekeurd van zeven Airbus A340-600 toestellen voor lange afstanden. De aankoop past in het streven van Lufthansa haar leidende positie als luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk, te versterken in de profijtelijke langeafstandsmarkt. Met deze beslissing zet Lufthansa het beleid voort om met de modernste vliegtuigen op een klantgerichte manier haar ecologische en economische doelstellingen te realiseren. De A340-600 staat bekend om zijn efficiënte brandstofgebruik en lage emissies. De bestelling van de toestellen was al opgenomen in de investeringsplannen van Lufthansa.

De nieuwe toestellen worden in 2006 en 2007 geleverd. De bestelling is in lijn met de capaciteitsplanning voor de A380 die vanaf 2007 deel van de vloot gaat uitmaken. De nieuwe A340-600 toestellen vervangen enerzijds vliegtuigen die nu in gebruik zijn en zorgen anderzijds voor voldoende capaciteit om te kunnen voldoen aan de vraag die voor de komende jaren is geraamd.

Wolfgang Mayrhuber, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Deutsche Lufthansa AG: "Elke dag raken meer consumenten overtuigd door de kwaliteit van ons product. In samenwerking met onze partners genereren we voortdurende groei. De hubs Frankfurt en München bieden nog volop perspectief voor langeafstandsverkeer. Lufthansa denkt door goed gebruik te maken van alle mogelijkheden zijn strategische positie te versterken. Het belangrijkste doel is echter profijtelijke en marktgedreven groei te realiseren."

De A360-600 is en bijzonder zuinig en schoon verkeersvliegtuig. Lufthansa heeft er al tien in gebruik.

Lufthansa maakt deel uit van Star Alliance. Dit netwerk van luchtvaartmaatschappijen is in 1997 opgericht om passagiers wereldwijd goede verbindingen, soepele aansluitingen en comfortabele vliegreizen te bieden. Star Alliance telt nu 15 leden die in totaal dagelijks meer dan 14.000 vluchten uitvoeren naar 772 luchthavens in 133 landen.

Zie ook: media.lufthansa. icom

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Monique Haras, Van Luyken Communicatie Adviseurs

Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06 e-mail: haras@vanluyken.nl