Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams mediaminister Geert BOURGEOIS, stelt de Vlaamse Regering Johan Baert aan als nieuwe voorzitter van het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM). Baert zal het VCM leiden in afwachting van haar integratie in de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). In dit nieuwe slagkrachtige toezichtorgaan zal de werking van het huidige VCM, de Vlaamse Geschillenraad voor Radio en Televisie, en de Vlaamse Kijk- en Luisterraad gebundeld worden.

Momenteel vervult het VCM één van de deeltaken betreffende het toezicht op de media. Het kijkt toe op de naleving van de radio- en televisiedecreten en is tevens verantwoordelijk voor de omroeperkenningen, de zend- en transportvergunningen en het toezicht op het recht van vrije nieuwsgaring.

Het VCM is samengesteld uit een voorzitter, twee commissarissen en drie plaatsvervangende commissarissen, allen door de Vlaamse Regering benoemd.

Johan Baert is 47, licentiaat in de rechten en in de pers- en communicatiewetenschappen. Sinds 1988 werkt hij bij de Raad van State. Daar behandelde hij onder andere onderwijs- en mediageschillen. Momenteel is hij lid van de afdeling wetgeving. Baert is sinds 2000 ook lid van de Vlaamse Geschillenraad voor Radio en Televisie.

persinfo : Ben Weyts, woordvoerder van minister Bourgeois - tel. 02 552 70 00
e-mail: persdienst.bourgeois@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse Regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---