Politie Zaanstreek-waterland


16:25 09-DEC-04
PURMEREND, ZWANEBLOEM

Kleine brand in winkel

De politie heeft het winkelcentrum aan de Zwanebloem donderdagmiddag ontruimd omdat er brand was uitgebroken in een van de winkels. De kleine brand ontstond door een oververhit geraakte transformator en kon door een medewerker van de winkel grotendeels worden geblust. De brandweer nam het bluswerk over en gaf om 16.50 uur het sein 'brand meester'. Na ongeveer 20 minuten kon het winkelcentrum weer worden opengesteld voor publiek.

04:03 10-DEC-04
ZAANDIJK, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Drie autodieven aangehouden na achtervolging

Na een achtervolging door Zaanstad heeft de politie twee gestolen auto's in beslag genomen. Daarbij werden alle inzittenden van beide auto's, in totaal drie verdachten, aangehouden. Surveillerende agenten zagen de twee auto's rijden op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Krommenie. Toen bleek dat het om gestolen auto's ging, bleven de agenten de auto's volgen tot zij ze op de Amperestraat in Wormerveer konden klemrijden. De verdachten ontsnapten echter door weg te rijden via de groenstrook in het midden van de weg. Eén van de auto's reed naar het einde van de Edisonstraat en stopte op de kruising met de Wattstraat. De bestuurder ging er vervolgens te voet vandoor.
Intussen was de andere auto weggereden over de Zaanbrug. De bestuurder raakte uiteindelijk in de haakse bocht van de Talingstraat met de Sternstraat in Wormer de macht over zijn voertuig kwijt, reed rechtdoor het trottoir op en kwam tegen een biels tot stilstand. De bestuurder rende vervolgens linksaf het Rietgorspad in terwijl de passagier rechtsaf de Gruttostraat invluchtte. De passagier, een 18-jarige man uit Almere, kon door politiemensen worden aangehouden. De andere verdachte, een 19-jarige Amsterdammer, hield zich verborgen in het riet en werd door een politiehond gevonden. Daarbij werd hij door de hond gebeten.
De zoektocht in Wormerveer naar de bestuurder van de andere auto leverde in eerste instantie niets op. Later die nacht zagen surveillerende agenten in de stationstraat in Wormerveer een man lopen die aan het signalement voldeed. De verdachte ging er direct vandoor, waarop de politiemensen hem te voet volgden. Ook hij werd driemaal gesommeerd te voorschijn te komen omdat anders de politiehond zou worden ingezet. Hij gaf hieraan geen gevolg waarna ook deze verdachte, een 18-jarige Amsterdammer, werd gevonden door de hond en werd gebeten.
Beide verdachten die zijn gebeten werden voor behandeling overgebracht naar ziekenhuis de Heel. De auto's bleken te zijn gestolen in Amsterdam en in Velsen.

16:59 09-DEC-04
ZAANDAM, PENNINGWEG

Auto ramt bedrijf

Onbekenden hebben donderdagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur met een auto een bedrijfspand geramd. Daarbij ontstond een groot gat in de gevel van het gebouw. Vermoedelijk gaat het om een rode Volkswagen. Uit het bedrijf werd niets meegenomen.

07:15 10-DEC-04
ASSENDELFT, COMMUNICATIEWEG WEST

Motorrijder gewond

Een 26-jarige motorrijder uit Amsterdam is vrijdagochtend gewond geraakt bij een valpartij. Het slachtoffer reed over de Communicatieweg West en raakte, vermoedelijk doordat hij verblind werd door een tegemoetkomende auto, de stoeprand. Hij botste vervolgens tegen een verkeersbord. De man werd met schaafwonden en klachten over duizeligheid overgebracht naar het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk.


---- --