Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 10-12-2004

Politie waarschuwt voor dief
RUINEN In de omgeving van Ruinen is een dief actief die bloeischeuten uit Hortensias knipt. Bij de politie zijn dertig zaken bekend. Vrijdag deed een inwoner van Ruinen aangifte. In zijn tuin werden 14 Hortensias gesnoeid. De bloeischeuten worden vermoedelijk uit de plant geknipt om te stekken. Door deze dief worden de inwoners van Ruinen volgend jaar van een bloemenpracht beroofd. De politie vraagt de inwoners van Ruinen alert te zijn en verdachte zaken bij de politie te melden.

Politie controleert
ASSEN Donderdagavond heeft de politie op verschillende plaatsen in Assen gecontroleerd. Bij deze controles werd drie keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet hebben van voor- en achterlicht op de fiets. Vijftien bestuurders van autos kregen een bon omdat zij hun voertuig geparkeerd hadden in het voetgangersgebied (centrum Assen). Ook kreeg een bestuurder van een bromfiets een bekeuring omdat er te veel verlichting op de brommer zat.
MEPPEL Tijdens een verlichtingscontroleactie in Meppel heeft de politie donderdagavond verschillende bekeuringen uitgedeeld. Zeven fietsers werd beboet omdat de verlichting van hun fiets niet in orde was. Ook kreeg een bestuurder van een auto een boete. De auto stond op de stoep geparkeerd.

Beter zicht met schone ruiten
MEPPEL Doordat het kwik donderdagnacht onder nul dook werden Drentse auto-eigenaren geconfronteerd met bevroren autoruiten. Het is niet toegestaan om de openbare weg op te gaan zonder de ruiten goed schoon te krabben. Tegen kwart over zeven gebeurde er op de Reggersweg een aanrijding. Een automobilist reed over de Reggersweg en sloeg af de Vaartweg op. Daarbij zag de bestuurder de fietser die daar stond over het hoofd. De fiets werd aan de achterzijde geraakt en de fietser kwam ten val. De 42-jarige fietsster uit Meppel verklaarde dat de ruiten van de auto behoorlijk dichtzaten door de vorst. De automobilist heeft de plaats ven het ongeval verlaten. De boetebedragen voor het onvoldoende zicht hebben: voor onvoldoende zicht door de voorruit staat een boete van 75 euro, onvoldoende zicht door voor- en achterruit 100 euro.(04-206980)

Illegale vissers beboet
MEPPEL Drie mannen waren vrijdagmorgen aan het vissen bij een visgat (richting de 3 Kalkovens). Het is op die plek niet toegestaan om te vissen, dit stond ook met een groot bord vermeld. De opsporingsambtenaren die de controle uitvoerden wilden ook de gevangen vis in beslag nemen. De mannen (twee afkomstig uit Meppel, 17 jaar en één afkomstig uit Lemmer 33 jaar) wilden ook na herhaaldelijk vragen de vissen niet afstaan. Daarop is de man uit Lemmer aangehouden. De man kreeg een boete van 190-. De beide Meppelders kregen een bon voor het bevinden op verboden grond en niet hebben van een visvergunning.

Loslopende hond veroorzaakt verkeershinder
NOORD SLEEN Vrijdagmorgen kreeg de politie melding dat een hond los zou lopen op de N381. Een passant had de hond gegrepen zodat deze niet meer overlast zou veroorzaken. De hond is naar het bureau in Emmen gebracht en wordt vandaar overgenomen door de
Dierenambulance.(04-207041)

Posterplakker gepakt
COEVORDEN Een 22-jarige man uit Emmen is donderdagmiddag aangehouden voor wildplakken. De man plakte posters op kastjes langs de Europaweg. Dit werd door een voorbijganger opgemerkt. Deze heeft de jongeman aangesproken en overgedragen aan de politie. De man kreeg een bekeuring.(04-206808)

Inbraak in winkel
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een winkelpand aan de Houtweg. De toegangsdeur werd vernield. Uit de winkel zijn rookwaar en scheermessen weggenomen. De politie stelt onderzoek in. (04-206901)

Politie onderzoekt vechtpartij
MEPPEL De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een vechtpartij donderdagmiddag op de Gerard Doustraat, waarbij meerdere personen betrokken zijn. Een 13-jarige jongen uit Meppel heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij werd mishandeld. De politie stelt onderzoek in.(04206782)

Ongevallen door gladheid
DRENTHE De politie heeft vrijdagmorgen verschillende meldingen gekregen van aanrijdingen met materiele schade door gladheid.

In Emmen raakte een 43-jarige automobilist uit Emmen de macht over het stuur kwijt. Door opvriezen was de Wolfsbergenweg plaatselijk glad. De auto raakte in de slip en schoof tegen de geparkeerde auto van een 57-jarige plaatsgenoot aan.

In dezelfde plaats ontstond ook een aanrijding op de kruising Laan van de Bork- Houtlaan. Een 65-jarige Emmenaar wilde de Houtlaan oversteken met zijn voertuig en zag daarbij te laat dat een 43-jarige plaatsgenoot over de Laan van de Bork naderde. Hij remde op het laatste moment, maar door opvriezing van het wegdek gleed de auto door.
Een 28-jarige vrouw uit Emmen raakte in Nieuw Weerdinge op de Oude Weerdingerdijk van de weg. De auto belande in de sloot.

In Westerbork raakte op de Orvelterstraat een 62-jarige vrouw de grip kwijt. De auto is via de sloot op de zijkant in de berm terechtgekomen.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag morgen 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. Ramona Venema neemt zaterdag de dienst waar van 09.00 tot 18.00 uur Tel 0592-361268 of 06-52528533.