Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 11-12-2004

Alcomobilist belandt in sloot
LIEVEREN Een 41-jarige man uit Peize raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.00 uur met zijn auto in een sloot aan de Zwarteweg. De bestuurder reed in de richting van Lieveren op de Noordesch en raakte de macht over het stuur kwijt. Hij is zelf uit de auto geklommen en heeft bij omwonenden de politie gebeld. Toen agenten ter plaatste waren, kwam de bestuurder hen tegemoet. Hij meldde direct dat hij fout zat. Hij bleek te hebben gedronken. De verdachte werd daarop aangehouden. Op het politiebureau blies hij 900 ugl. (ongeveer 2 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Bovendien kreeg hij een dagvaarding mee naar huis. Het voertuig van de man is weggesleept.

Alcomobilist krijgt dagvaarding wegens herhaling GASSELTERNIJVEEN De politie heeft vrijdagavond een 58-jarige man uit Gasselternijveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man reed in zijn personenauto op de I.R. van Veelenweg en werd door agenten staandegehouden omdat hij een slecht werkend achterlicht had. Toen de bestuurder uit de auto stapte, roken de agenten alcohol. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 375 ugl. (ongeveer 0.8 promille). De verdachte was een jaar eerder ook al aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding mee naar huis.

Rijden onder invloed
ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige man uit Zuidlaren aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed in zijn bestelauto over de Annerweg en werd staandegehouden. Op het bureau blies de man 800 ugl (ongeveer 1.8 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Twee minderjarige verdachten aangehouden bij diefstal tankstation MEPPEL Twee jongetjes van 11 en 12 jaar uit Meppel zijn vrijdagmiddag aangehouden wegens diefstal bij een tankstation aan het Groeneveld. De jongens hadden een trui en een broek weggenomen zonder te betalen. Na overleg met Justitie en de ouders zijn de verdachten het Halt-traject in gegaan. De gestolen kleding is weer terug bij de eigenaar.

Verdachte woninginbraak aangehouden
EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 41-jarige man uit Klijndijk aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. Een 63-jarige vrouw uit Klijndijk had kort daarvoor de politie gebeld met de melding dat er iemand de woning probeerde binnen te komen door een ruit te vernielen. Toen agente ter plaatse waren en de omgeving afspeurden, zagen zij de verdachte achter de woning in de bosjes liggen. De man is meegenomen en ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden wegens lokaalvredebreuk
SCHOONEBEEK De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige man uit Schoonebeek aangehouden. De man bezocht een jongerensoos aan de Hankenhofweg, maar heeft tot juni een toegangsverbod. Het bestuur had de man meerdere malen gevraagd de soos te verlaten, maar daar gaf hij geen gehoor aan. De gearriveerde agenten deden hetzelfde, maar de man was niet van plan te vertrekken. De man is daarop aangehouden wegens lokaalvredebreuk. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en schold bovendien de agenten uit. De man werd geboeid naar het bureau gebracht. Hij is ingesloten voor verhoor.

Proces-verbaal wegens vuurwerkbezit
NIEUW RODEN Tegen twee 21-jarige jongens uit Nieuw Roden is vrijdagavond proces-verbaal opgemaakt. De politie kreeg een melding van geluidsoverlast aan de Dorpsstraat. Daar zou een auto geparkeerd staan waaruit harde muziek gedraaid werd. In het voertuig zat inderdaad een behoorlijke geluidsinstallatie, maar op dat moment was er geen sprake van geluidsoverlast. Wel troffen agenten vuurwerk aan in de kofferbak. De beide eigenaren van het vuurwerk kregen een boete.

14 Processen-verbaal uitgeschreven tijdens controle Assen-Noord ASSEN De politie heeft vrijdagavond tussen 18.30 uur en 23.00 uur in Assen-Noord een verkeerscontrole gehouden. Er zijn processen-verbaal uitgeschreven voor: losbreekreminrichting niet op de juiste wijze aan de auto verbonden (1x), het besturen van een snorfiets onder de 16 jaar (1x), het stilstaan met een personenauto op een fietsstrook (2x) en het fietsen zonder voor- en/of achterlicht (10x).

Verkeerscontroles in Meppel en Hoogeveen
MEPPEL Tijdens een verlichtingscontrole in Meppel kregen zeven fietsers vrijdagavond een proces-verbaal voor het rijden zonder licht. HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Hoogeveen 11 processen-verbaal opgemaakt wegens het fietsen zonder verlichting. Van 12 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van hen had gedronken; allen bliezen een p van prima.

Spaande wildplasser aangehouden
EMMEN Een 27-jarige man uit Valencia (Spanje) is in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Hoofdstraat aangehouden wegens wildplassen. Op het politiebureau kreeg hij een boete van 50,-.

Proces-verbaal wegens rijden zonder geldig rijbewijs VEENHUIZEN Een 32-jarige man uit Veenhuizen is vrijdagavond aangehouden omdat zijn rijbewijs in 2002 verlopen was. De man reed in een personenauto op de Kerklaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

22 Alcomobilisten alcohol vrij
ASSEN Tijdens een verkeerscontrole aan de Balkenweg hebben 22 automobilisten vrijdagavond blaastesten afgelegd. Niemand had te veel gedronken.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot zaterdagmiddag 18.00 uur. Tel. 06-52528533. Dana Kragten-Everts neemt de voorlichting zaterdag vanaf 18.00 uur over. Tel. 06-52 55 4218.