Persberichten zaterdag 11 december

's-Hertogenbosch 11-12-2004

AUTO GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Boornestraat in 's-Hertogenbosch. Aan de achterzijde van de woning werd een raam opengebroken. De hele woning werd doorzocht en camera's en sieraden werden gestolen Ook werden autosleutels uit de woning weggehaald. Met die autosleutels werd de bij de woning geparkeerde auto, een witte Volkswagen LT bestelbus gestolen. Het kenteken van de auto is 14-BB-FV.

TE VEEL GEDRONKEN

Drunen - In de nacht van vrijdag op zaterdag, kort voor middernacht, is op de Rijksweg A59 onder Drunen een 40-jarige vrouw uit Eindhoven bekeurd. De vrouw reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de vrouw ook een rijverbod van 4 uur.
-----
Vlijmen - Dezelfde nacht, kort voor 00.30 uur, werd op het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen een 42-jarige man uit Geffen bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 1 uur.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 40-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had in hun woning in 's-Hertogenbosch zijn 34-jarige vrouw mishandeld. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN BIJ VECHTPARTIJ

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.45 uur werd een vechtpartij gemeld op de Torenstraat in 's-Hertogenbosch. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen bleek er een vechtpartij te zijn geweest tussen een viertal personen. Deze personen in de leeftijd van 17 tot 45 jaar en afkomstig uit 's-Hertogenbosch en Hedel zijn aangehouden. Ook werd nog een 21-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Deze laatste beledigde de politiemensen en schold hen uit. Tegen het vijftal is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze zaterdagmorgen heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

Rosmalen - In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na 02.00 uur werd op de Rodenborchweg in Rosmalen een 52-jarige man uit Vinkel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA). Deze meerdaagse cursus kost 506,46 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 40-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had in hun woning in 's-Hertogenbosch tal van vernielingen aangericht en verschillende familieleden mishandeld. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN MOET NOG BETALEN

's-Hertogenbosch - Zaterdagmorgen rond 05.30 uur werd op de Rietveldenweg in 's-Hertogenbosch een auto gecontroleerd. Bij die controle bleek, dat de 38-jarige bestuurder uit Oss nog voor 966,51 euro aan boetes moest betalen. Ook bleek, dat hij zin rijbewijs nog voor een maand moest missen. De man is aangehouden en ingesloten.

KAT BESCHOTEN

Helvoirt - Vrijdagmiddag heeft een inwoonster van Helvoirt aangifte gedaan van mishandeling van haar kat. Tussen zondag 5 december 21.00 uur en maandag 6 december 08.00 uur is op de Vendelstraat in Helvoirt op de kat van de vrouw geschoten. De kat is behandeld door een dierenarts. Een oog van de kat werd zodanig beschadigd, dat het door de dierarts verwijderd moest worden. Waarschijnlijk is met een luchtbuks op de kat geschoten.

KEUKEN UITGEBRAND

Boxtel - Vrijdagmiddag werd een brand in een woning aan het Schild in Boxtel gemeld. In de woning bleek vermoedelijk tijdens het koken brand te zijn ontstaan in de keuken. Door de brandweer werd de brand geblust, ze konden niet voorkomen dat de keuken goeddeels is uitgebrand. De 69-jarige bewoonster is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

JONGEN GEWOND BIJ ONGEVAL

Vught - Vrijdagavond vond op de Boslaan in Vught een ongeval plaats. Een 16-jarige jongen uit Vught op een snorfiets reed over het fietspad en wilde de Boslaan in Vught oversteken. Toen hij dat deed, werd hij aangereden door een auto bestuurd door een 64-jarige man uit Vught. Waarschijnlijk heeft de jongen de auto niet opgemerkt. De jongen is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

MAN MET DRUGS AANGEHOUDEN

Schijndel - Vrijdagavond werd op de Markt in Schijndel een auto gecontroleerd. De 22-jarige bestuurder uit Veghel bleek in het bezit te zijn van tal van gripzakjes soft- en harddrugs en spullen om drugs af te wegen. De drugs en andere spullen zijn in beslag genomen. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

Sint Oedenrode - Vrijdagavond even voor 20.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Alfred Nobelstraat in Sint Oedenrode. Een 19-jarige man uit Sint Oedenrode was op die straat achteruit tegen de auto van een 32-jarige man uit Eindhoven gereden. Bij controle bleek dat de man uit Sint Oedenrode te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur. De man zal ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA). Dit is een meerdaagse cursus, waarvan de kosten 506,46 euro, door de overtreder zelf moeten worden betaald.

DUMPER AFVAL BEKEURD

Schijndel - Zaterdag is een 47-jarige man uit Schijndel bekeurd. De man had een achttal toetsenborden, een accu en een koelkast gedumpt langs de Vlagheide en de Dakotaweg in Schijndel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft de spullen weer opgeruimd en zal ze op de juiste manier aanbieden bij de milieustraat.

EIEREN GOOIENDE JONGEREN AANGEHOUDEN

Veghel - Vrijdagavond zijn drie jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar uit Veghel en Schijndel aangehouden. De jongeren gooiden op de Aalbersestraat en de Keyserstraat in Veghel eieren naar auto's en woningen. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze heengezonden.

HUISELIJK GEWELD

Uden - Vrijdagavond is een 43-jarige man uit Uden aangehouden. De man wordt ervan verdacht in hun woning in Uden zijn vrouw te hebben mishandeld. De zoon van het gezin wist het tweetal te scheiden. Daarop bedreigde man zijn vrouw en hun zoon. De 43-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN

Veghel - Bij de politie in Veghel was informatie binnen gekomen dat vanuit een woning Veghel drugs werden verkocht. Naar aanleiding hiervan is een onderzoek ingesteld. In een woning aan de van Speijkstraat in Veghel troffen de politiemensen ruim 650 gram softdrugs aan. Ook troffen de politiemensen onderdelen van een hennepkwekerij aan, zoals assimilatielampen en een weekschaaltje. Alle spullen en drugs zijn in beslag genomen en de 47-jarige bewoner is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

Erp In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na 02.00 uur, werd op de Kerkstraat in Erp een 22-jarige man uit Oisterwijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 1 uur.

MANNEN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN VRACHTAUTO

Zeeland - Bij het gemeenschappelijk meldcentrum was informatie binnengekomen dat in de ongeving van Zeeland, een afgelopen nacht in Duitsland gestolen vrachtauto zou zijn. Middels het GPS systeem was dit bekend geworden. De vrachtauto was geladen met voor ongeveer 170.000 euro Baily's likeur. Politiemensen die in de omgeving van Zeeland op onderzoek uitgingen troffen de vrachtauto in Zeeland aan Bij de auto troffen ze vier mannen in de leeftijd van 26 tot 45 jaar, afkomstig uit Uden en Schijndel. Het vijftal is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Maren Kessel - Vrijdagmiddag is een 55-jarige man uit Maren Kessel bij een ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn auto over de Kesselseweg waar hij door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor. De auto kwam op zijn kop in een sloot terecht. De man is met een kaakbreuk en kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

MAN AANGEHOUDEN MET WAPEN

Oss - Vrijdagavond werd op de van Lennephof in Oss een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek dat in de auto een zogenaamd vlindermes lag. Op grond van de Wet wapens en munitie zijn dergelijke messen verboden. Het mes is in beslag genomen en tegen de 20-jarige eigenaar uit Oss is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN MET INBREKERSWERKTUIGEN

Nistelrode - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.00 uur, werd op de Vinkenstraat in Nistelrode een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek dat in de auto tal van inbrekerswerktuigen lagen. De bestuurder een 28-jarige man uit Heesch werd aangehouden en de werktuigen werden in beslag genomen.

GORDELCONTROLE

Oss/Heesch - Zaterdagmorgen zijn gordelcontroles gehouden op de John F. Kennedybaan in Oss en 't Dorp in Heesch. Daarbij zijn respectievelijk 12 en 7 bestuurders bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.