Ingezonden persbericht


Op zondag 12 december a.s. tussen 14.00 en 17.00 uur opent de Russische kunstenares Ekaterina Moré i.s.m. Amadeus Art een schilderijenexpositie in conferentiecentrum Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn. Ekaterina woont al jaren in Duitsland en is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Duitse kunst- en galeriewereld. Met haar vernieuwende prismatische kunststroming H-POP staat ze nu ook in Nederland en België op het punt van doorbreken.

Ze is jong, geboren in Sint Petersburg en verovert in sneltreinvaart Europa met haar krachtige, kleurrijke schilderijen: Ekaterina Moré. Wie haar schilderijen ziet, wordt direct geïntrigeerd door haar stijlvolle vrouwelijke personages, haar bijzondere schilderstijl en zinderend kleurgebruik. Een aantal jaar geleden verliet Ekaterina Moré Rusland om zich in West Europa geheel op haar kunst te kunnen storten. Ze vestigde zich in Duitsland en heeft het land in korte tijd in de ban gebracht van haar bijzondere, expressieve schilderijen. Stijlvolle, moderne vrouwen vormen het thema in haar werk. We zien hen in sfeervolle grand café´s en restaurants nippend aan een glas wijn of een sigaret rokend. De vrouwen zijn sterk en zelfbewust, maar tegelijkertijd onbenaderbaar en kwetsbaar. Achter hun ogen gaat een dieper verlangen schuil, wat Moré op een weergaloze manier verbeeld. Elk schilderij ademt een zwoele, warme sfeer uit die de kijker als een magneet aantrekt.

De moderne Pop-Art
In de kunstbeweging heeft Moré een golf van enthousiasme teweeggebracht. Met haar stijl zet ze in één klap een nieuwe stroming op de agenda: H-POP. H-POP is vervolg op de Pop-Art die sinds het ontstaan ervan in de jaren 60 mateloos populair is. De naam H-POP is afgeleid van Human POsitive Painting en geeft een belangrijke omslag in denken weer. Draaide bij Pop-Art alles om populaire bijna banale gebruiksvoorwerpen, bij H-POP verdwijnen deze levenloze voorwerpen en maken plaats voor de mens en zijn gevoelens. Het is een stijl die door middel van krachtige kleuren een positieve, menselijke warmte wil verbeelden en Moré doet dat op onnavolgbare wijze.

Eindelijk in België en Nederland
In Duitsland werd ze in korte tijd razend populair en exposeerde in grote galerieën in onder meer München, Hannover en Baden-Baden. Het beroemde glaskunstenaarsbedrijf Ritzenhoff heeft haar direct gestrikt om een ontwerp te maken voor de beroemde glasserie. In de Verenigde Staten is ze gevraagd om een serie tarotkaarten te ontwerpen.
Hoog tijd dat ook Nederland en België kennismaken met deze veelbelovende kunstenares! Wie het werk van Ekaterina Moré wil bekijken kan daarvoor terecht bij Amadeus Art, www.amadeusart.nl.
Een aanrader!

Voor nadere informatie kunt u terecht bij:

Amadeus Art
Tel. (06) 514 20 747

email: amadeus-art@home.nl
website: www.amadeusart.nl

Gallery:
AVU Amadeus Art Galerie
Pr. Julianaplein 66
3817 CS Amersfoort

Amadeus Art

amadeusart@planet.nl