Gemeente Schermer


Uitbreiding dienstregeling buslijn 123 Grootschermer-Alkmaar vv

Uitbreiding dienstregeling buslijn 123 Grootschermer - Alkmaar v.v.

Met ingang van 12 december 2004 zal de buslijn 123 van Alkmaar - Grootschermer worden doorgetrokken naar Schermerhorn. De bus rijdt alleen op werkdagen. 's Morgens rijdt de bus vier ritten van Schermerhorn - Grootschermer - De Rijp - Westgraftdijk naar Alkmaar; 's middags dezelfde route met vijf ritten maar dan omgekeerd van Alkmaar naar Schermerhorn. Tijdens de schoolvakanties zijn er minder ritten. Connexxion zal de nieuwe dienstregeling nog publiceren, inclusief het tijdschema.
De uitbreiding van de lijn 123 is een reactie op het verzoek van de dorpsraad Grootschermer en het ouderenpanel Schermer een oplossing te vinden voor het fenomeen spookbussen. De bus gaat nu niet meer leeg terug richting Alkmaar.
Door de uitbreiding wordt er aan de Noordervaart (zuidzijde) nabij de Molendriegang in Schermerhorn door Connexxion een extra bushalte geplaatst.
Het doortrekken van de buslijn naar en vanaf Schermerhorn biedt een mogelijkheid over te stappen van en op de buslijnen 121 en 127 richting Alkmaar, Hoorn en Purmerend en omgekeerd.. De uitbreiding betekent een verbetering van de bestaande situatie.