Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 4 november 2004

Documentaire George Schouten over vredesactivist Thich Nhat Hanh

My Life Is My Message 12 december bij de BOS

Zondag 12 december, 14.00 uur zendt de Boeddhistisch Omroep Stichting op Nederland 1 My Life Is My Message uit, een boeiende documentaire van George Schouten over de geliefde zenleraar, schrijver en vredesactivist Thich Nhat Hanh. De herhaling van de uitzending is zaterdagochtend 18 december, 9.00 uur.

De documentaire My Life Is My Message (60 min) volgt Thich Nhat Hanh rond Memorial Day, 11 september 2003 in Washington. Hij sprak er met Amerikaanse congresleden over 'Leven in aandacht'. Zo probeerde hij in het centrum van de wereldmacht zijn vredesboodschap over te brengen. Ieder jaar nemen duizenden mensen deel aan de meditatieretraites van Thich Nhat Hanh. Zo werkte hij onder meer met groepen Palestijnen en Israëli's. Gruwelijke ervaringen werden uitgewisseld om tot begrip te komen voor elkaars leed.

Thich Nhat Hanh is in 1926 in Vietnam geboren. Hij organiseerde direct na het uitbreken van de Vietnamoorlog een verzetsbeweging, gebaseerd op de principes van Gandi. Hij stichtte de Van Hanh Boeddhistische Universiteit in Saigon en doceerde aan de Universiteit van Columbia en de Sorbone. Martin Luther King droeg hem voor als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede. Thich Nhat Hanh woonde twintig jaar in ballingschap in Frankrijk, waar hij het meditatiecentrum Plum Village (www.plumvillage.org) oprichtte. De afgelopen tien jaar gaf hij over de hele wereld lezingen en retraites en inspireerde velen. Zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en het feit dat hij voorleeft wat hij zegt, maken hem zeer geliefd. Praktisch en in eenvoudige taal weet hij de essentie van de boeddhistische leer uit te dragen.

My Life Is My Message, een productie van de Boeddhistische Omroep Stichting, is een documentaire van regisseur George Schouten. Eindredactie en productie: Babeth M. VanLoo, camera: Bernd Wouthuysen, geluid: Martijn van Haalen, montage: Marina Botbijl, voice-over: Jan Kuijper en Nicoline Tania, muziek: Han de Wit, interviews VS: Jean Karel Hylkema.

Website voor verder informatie: www.boeddhistischeomroep.nl

Voor meer persinformatie: Trix van Alphen

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl