Digitale Gemeente Houten

Sfeervolle muziek in de H. Michaëlkerk

dinsdag 23 november 2004 - Bron: Marianne Daems

Op zondagmiddag 12 december 2004 organiseren de stichting Vrienden van het Bätzorgel en het Houtens Kamerkoor Rondo vanaf 15.00 uur in de H. Michaëlkerk in Schalkwijk een sfeervol benefietconcert met een gevarieerd programma. De opbrengst van dit concert is bestemd voor de stichting Kiran Namaste die een project voor alleenstaande vrouwen en hun kinderen ondersteunt in Nepal. Alle uitvoerenden verlenen belangeloos hun medewerking.

Buiten schemert het, binnen is het warm en glinsteren de lichtjes. Op het prachtige Bätzorgel speelt Paul Meerwijk een Fantasie van Kellner en een Fantasie van Telemann. Het Houtens Kamerkoor Rondo o.l.v. dirigent Ad Bethlehem voert samen met mezzosopraan Ellen Zimmer en organist Paul Meerwijk Hör mein Bitten uit van Mendelssohn, een werk voor koor en sopraan. Daarnaast laten Rondo en Ellen Zimmer nog enkele andere liederen horen.

Ensemble Clarinde bespeelt bijzondere instrumenten zoals middeleeuwse luit, vihuela, citer en fluit. Zij laten muziek horen uit de Lage Landen door de eeuwen heen. Trio di Legno speelt werk van De Fesch en Haydn op fluit, viool en cello. Tobias Bethlehem speelt gitaarmuziek van Harry Sacksioni en Brescianello. Duo Fantaisie, laat in de niet vaak voorkomende combinatie van harp en viool muziek horen van Elgar, Saint-Saëns en Sitt.

Kaarten kosten 8,50 / 4,00 (12 t/m 18 en 65+). In de voorverkoop 7,50 bij boekhandel Wijs en sigarenhandel Van Rossum, t Plein. Adres H. Michaëlkerk: Jhr. Ramweg 19.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).