ANBO

Vredeswandeling op 12 december in Den Haag

De gewelddadige ontwikkelingen in Nederland hebben de multiculturele samenleving geen goed gedaan. Het is tijd voor een tegengeluid. Alle culturen in Nederland wandelen op zondag 12 december in Den Haag vol vuur voor vrede.

De KRO en Pax Christi organiseren, dit jaar in samenwerking met de Stichting Haags Islamitisch Platform (SHIP), voor de 4e keer de KRO Adventstocht. Dit keer staat deze in het teken van vrede en samenwerking. Een wandeling vol vuur voor de vrede die na de moord op Theo van Gogh ineens belangrijker dan ooit lijkt te zijn. Rapper Ali B., die in het nieuws pleitte voor meer dialoog, ondersteunt dit initiatief en wandelt mee.

Ook de ANBO, PCOB en Unie KBO lopen mee. Zij roepen de andere landelijke organisaties die deelnemen aan het Ronde Tafeloverleg Oudere Medelanders (RTOM), ook op mee te lopen. Het RTOM vertegenwoordigt onder andere Nederlandse, Hindoestaanse, Surinaamse, Zuid-Europese, Chinese en Molukse 50-plussers.

Ter plekke kunt u kiezen uit een wandeling van 8 of 13 km. Beide wandelingen vertrekken om 11.30 bij de Grote Kerk, Riviervismarkt te Den Haag. Iedereen die met de 50-plusorganisaties wil meewandelen, raden wij aan om uiterlijk om 11.15 bij de Grote Kerk aan de Riviervismarkt te verzamelen. Deelname aan de wandeling kost 5,-, (ter plekke contant betalen). Iedereen die mee wil lopen kan zich vooraf telefonisch aanmelden bij de KRO-Servicelijn: 0900 1304 ( 0,10 p.m.)