Gemeente Nieuwegein

Nieuwe dienstregeling Connexxion

Op zondag 12 december a.s. gaat de nieuwe dienstregeling van Connexxion in. Dat betekent dat de vertrek- en aankomsttijden van sommige buslijnen op die dag veranderen, dat er hier en daar nieuwe haltes worden aangedaan en dat één van de lijnen een andere route krijgt U leest het allemaal in onderstaande overzicht:

Sneltram
Aan de dienstregeling van de sneltram verandert niets.

Algemeen
Vorig jaar reden de bussen in de kerstvakantie een uitgedunde dienstregeling. Dat zal dit jaar niet het geval zijn. In de komende kerstvakantie wordt de volledige dienstregeling gereden.

Rijtijden
De rijtijden op enkele buslijnen zijn te krap gebleken. De lijnen 47, 48, 65, 66 en 67 hebben meer rijtijd gekregen. De dienstregeling verandert dus ook. Zie hiervoor in de nieuwe tabellen in het nieuwe busboekje of in de verschillende lijnfolders die zullen worden uitgegeven.

Lijn 65
Vanwege de aanleg van nieuwe haltes bij de Nijverheidsweg krijgt lijn 65 er een halte bij. De 'korte' ritten van lijn 65 beginnen en eindigen bij deze nieuwe halte. Door een kleine wijziging in de dienstregeling is nu een overstap in beide richtingen van lijn 64 mogelijk en wel bij de halte Lekbrug Vianen.

Lijn 272, 291 en 292
Deze spitslijnen krijgen er op verzoek van veel reizigers twee nieuwe haltes bij: de halte Calscollege en de halte Raalterveste.

n 104
Deze lijn (Woerden-Nieuwegein) krijgt twee routewijzigingen. In Woerden stopt de bus vanaf 12 december aan de zuidzijde van het station. De bus hoeft hierdoor niet meer door de spoortunnel en dat voorkomt vertragingen. De route in Montfoort wordt vereenvoudigd: de keerlus die lijn 104 nu nog rijdt via de zuidelijk gelegen nieuwbouwwijk komt op 12 december te vervallen. De bus keert op de rotonde van de provinciale weg N228. Deze laatste wijziging is overigens nu al doorgevoerd als gevolg van wegwerkzaamheden. De dienstregeling vanuit Woerden verandert aanzienlijk. De bussen gaan ongeveer een half uur later vertrekken. In de tegenovergestelde richting (dus naar Woerden toe) wijzigen de tijden met enkele minuten.

Connexxion geeft naast het gebruikelijke busboekje ook gratis lijnfolders en minidienstregelingen uit. Meer informatie bij vervoerbedrijf Connexxion, telefoon 030-692 65 55.

Invoerdatum 6-12-2004