Gemeente Den Haag

december 2004
Kinderen bouwen natuurvriendelijke Droomstad (3 december)

Op zondag 12 december is er in het Atrium van het stadhuis weer het jaarlijks Natuur & Techniek Spektakel voor de Haagse Natuur Verkenners. Het evenement is in eerste instantie het feest waarmee de ongeveer 800 natuurverkenners hun wandelseizoen besluiten. Maar ook andere kinderen van 7 tot 13 jaar zijn van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.

Workshops
Workshops lopen als een rode draad door de dag heen. Kinderen kunnen prehistorisch houtbewerken, zelf make-up of muziekinstrumenten maken, sieraden ontwerpen en deelnemen aan allerlei spellen rond het thema 'Techniek en Kinderen'. Deze spellen zijn bedacht en zelf gemaakt door studenten van de Pabo - Haagse Hogeschool. Zo presenteren zij een behendigheidsspel met een hijskraan, een reactieproef met vallende sterren, een weetjesspel waarin je zelf voor chirurg speelt en een avontuurlijke reis langs alle planeten van het zonnestelsel.

Bouw mee aan een natuurvriendelijke droomstad
Dit jaar is er een bijzondere workshop: de bouw van een natuurvriendelijke droomstad door kinderen. Alle kinderen mogen zelf bedenken wat er in zo'n stad thuishoort. Ze gaan gebouwen van hout en karton maken. Daarnaast kunnen kinderen ook werken aan de aanleg van wegen, parken of een strand. Natuurlijk worden er ook vervoermiddelen gemaakt. Elektriciens in spé zullen werken aan de energievoorziening van die natuurvriendelijke droomstad. Wethouder Ries Smits (Duurzaamheid) zal deze stad in aanbouw om 13.15 uur officieel openen voor het publiek. De hele dag wordt er dan nog aan verder gebouwd. Het eindresultaat zal van maandag 13 tot en met vrijdag 17 december nog te bewonderen zijn in het Atrium.

Kindertheater en jeugdshowband
Na de middagpauze is er een spetterend optreden van Circustheater Vladimir: Apetrots. Vanuit een immense mast die middenin het Atrium zal worden opgebouwd gaat Vladimir op zoek naar zijn ideale droomprinses. Tijdens halsbrekende toeren op, en soms ook hangend aan, die mast ontsnapt hij ternauwernood aan een "gebroken-hart-aanval". Het feest wordt afgesloten door een knallend muzikaal optreden van een jeugdshowband.

Programma
10.30 Atrium open voor iedereen
10.45 Opening en welkomstwoord door afdeling Milieucommunicatie 11.00 1e ronde van de Natuur en Techniek workshops 13.00 Toespraak wethouder Ries Smits en uitreiking van de diploma's 13.15 Optreden van circustheater Vladimir met 'Apetrots' 13.50 2e ronde van de Natuur en Techniek workshops 15.45 Optreden van jeugdshowband op het grote podium 16.00 Einde programma