Haagse Hogeschool

7 december 2004

Natuur en Techniek Spektakel in Atrium Stadhuis: Pabo studenten Haagse Hogeschool maken levensgrote spellen

Op zondag 12 december a.s. vindt in het Atrium van het stadhuis van 11.00 tot 16.00 uur het Natuur en Techniek Spektakel plaats, de afsluiting van het wandelseizoen van de Haagse Natuurverkenners. Duizend Haagse natuurverkenners tussen de 7 en 13 jaar, én alle andere kinderen uit Den Haag en omstreken zijn van harte welkom om dit feestje mee te vieren.

Workshops vormen de rode draad van deze dag. De Afdeling Milieucommunicatie van de Gemeente Den Haag organiseert natuurworkshops als (enge) dieren vasthouden, T-shirts bedrukken en prehistorische schietpijlen maken. Pabo studenten van de Haagse Hogeschool hebben als onderdeel van het 3e jaar van hun studie spellen ontwikkeld: maar liefst 23 zelfbedachte en groots uitgevoerde spellen rond het thema techniek voor kinderen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld Handje drukken met Superman of hun behendigheid testen met een levensgrote Sponge Bob of Harry Potter.

Om kinderen op een actieve en speelse manier met natuur en techniek in aanraking te laten komen wordt een gevarieerd aanbod aan activiteiten gecreeërd. Door studenten hieraan te laten bijdragen kunnen beide partijen profiteren: de afdeling Milieucommunicatie krijgt een gevarieerd programmaonderdeel, de studenten doen een zinvolle studie-opdracht.

De Haagse Natuurverkenners is een natuurclub voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Deze club is in 1965 opgericht door de voorloper van de Dienst Stadsbeheer van de Gemeente Den Haag. De belangrijkste activiteit is het organiseren van zes maandelijkse wandelweekenden per jaar. De eerste in april, de laatste in oktober. De kinderen kunnen kiezen of ze zaterdag of zondag willen lopen en doen meestal twee tot drie uur over de wandeling. Het doel ervan is dat kinderen en hun ouders op een leuke manier kennis maken met al de stadsnatuur die Den Haag rijk is.