Gemeente Delft

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van dinsdag 7 december besloten dat de eenmalige uitkering voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen uitgekeerd wordt aan een groter aantal mensen dan aanvankelijk bedoeld. Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm komen in aanmerking.

De gemeente heeft van het Rijk E 336.000 ontvangen als een eenmalige tegemoetkoming voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Betrokkenen hebben als gevolg van hun omstandigheden vaak te maken met extra kosten die niet of maar gedeeltelijk door andere regelingen (ziekenfonds, bijzondere bijstand, fiscus etc) worden vergoed. Afgelopen zomer besloot het college de tegemoetkoming van E 75 uit te betalen aan genoemde mensen met een inkomensgrens van 110% van de bijstandsnorm. Het is duidelijk geworden dat er aanmerkelijk minder mensen in de gemeente in aanmerking komen voor deze regeling dan verwacht. Om die reden heeft het college besloten om de voorwaarde van de inkomensgrens te veranderen. Deze is nu te komen liggen op 130% van de bijstandsnorm. Op dit moment ontvangt de categorie van 110% de eenmalige uitkering.

Rond 12 december zal er een campagne starten zodat het beschikbare bedrag aangevraagd kan worden. Daartoe zullen advertenties in diverse kranten en een oproep op de gemeentelijke website. Op grond van de aanmeldingen wordt dan bepaald hoeveel mensen in totaal recht hebben op de uitkering. Het aantal rechthebbenden en het beschikbare budget bepalen de definitieve hoogte van het uitkeringsbedrag. Dat bedrag is minimaal 75 euro. Het vastgestelde bedrag wordt uitgekeerd aan alle rechthebbenden. Als het bedrag hoger is dan 75 euro krijgen de mensen uit de eerste ronde het verschil aanvullend betaald. Vóór 15 januari 2005 moet de aanvraag bij de gemeente binnen zijn.

Mensen die in aanmerking komen voor de eenmalige tegemoetkoming kunnen contact opnemen met Sander van Wijngaarden van de gemeente Delft, Hooikade 13, telefoon: (015) 260 2806 of de website raadplegen www.gemeentedelft.info. Degenen die van de gemeente al bericht hebben ontvangen over de eenmalige uitkering hoeven zich niet opnieuw te melden.



Gemeente Delft