Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht week 50 / 2004

Fotoexpositie en bijeenkomst

Afbeelding Electrobuurt De sloop van een Maastrichtse volksbuurt

Van 12 december 2004 tot en met 30 januari 2005 toont het Maastrichtse Centre Céramique de fototentoonstelling `Electrobuurt, de sloop van een Maastrichtse volksbuurt' van de Maastrichtse fotograaf Herman Wijler. In 2001 is deze buurt in de wijk Wittevrouwenveld gesloopt. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan de toekomstplannen van de wijk door Gemeente Maastricht en woningstichting Servatius.

48 `fotoalbums' en steigerbuizen

De camera van Herman Wijler registreerde de leegstand die langzaam ontstond, het leven van de bewoners, het afscheid van hun buurt en de uiteindelijke sloop van de woningen. De fotograaf presenteert zijn werk in 48 `fotoalbums' waarin een selectie uit 1.900 foto's verwerkt is in collages. De vormgeving van de tentoonstelling, waarbij de opengeslagen albums worden afgedekt met een zwevende glasplaat en rusten op een open steigerconstructie, verwijst naar de renovatie van de buurt.

Opening expositie op zondag 12 december om 14.00 uur

De opening van de tentoonstelling `Electrobuurt, de sloop van een Maastrichtse volksbuurt' is op zondag 12 december om 14.00 uur in het Centre Céramique. Burgemeester Gerd Leers, Leks Verzijlbergh (directeur woningstichting Servatius) en Willem K. Coumans (kunstrecensent) zijn de sprekers tijdens de opening. De muziek wordt verzorgd door Jeugddrumband W.V.V. Maastricht.