Time : 3:49:34 PM
Date : Thursday, December 09, 2004
Sender Name: Nuon

Nuon en Natuurpunt kleuren groen

Vilvoorde, 9 december 2004 - 'Word nu Nuon Nature-klant dan plant Natuurpunt een boom voor u!' was de slagzin van een promotieactie die begin dit jaar gelanceerd werd. Nuon engageerde zich om voor iedere klant die op de oproep reageerde een boom te planten. 1800 klanten tekenden in het kader van de promotieactie in. Op zondag 12 december 2004 om 14u krijgt de Nuon Nature-klant de kans om zijn boom zelf te planten in het natuurgebied 'de Hagelandse vallei' te Holsbeek.

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt in Vlaanderen veranderden ongeveer 9 % van de gezinnen van stroomleverancier. Een groot deel daarvan koos voor groene stroom. Nuon garandeert dat Nuon Nature voor 100% groene stroom is, opgewekt uit wind en kleinschalige waterkracht. Nuon Nature werd vorige maand uitgeroepen tot de meest groene energie door de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Greenpeace.

Nuon koos bewust voor een boomplantactie. Een boom absorbeert CO2, zuivert de lucht en staat daardoor symbool voor een groenere toekomst, en dat is nu net wat Nuon ter harte neemt. Bovendien krijgt elke Nuon Nature-klant een gepersonaliseerd groencertificaat, als tastbaar bewijs van zijn weloverwogen keuze voor het milieu.

Over Natuurpunt
Natuurpunt is eigenaar en beheerder van 12.000 hectare natuur, verspreid over ruim 400 gebieden in Vlaanderen. Deze vereniging voor natuur en wetenschap is dagelijks in de weer om de natuur de bescherming te geven die ze verdient. En niet alleen door aankoop en beheer van gebieden maar ook door beïnvloeding van het overheidsbeleid.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, aardgas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in België, Nederland en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¤ 5,1 miljard. Nuon België is de grootste nieuwkomer op de Belgische markt en telt al meer dan 350.000 elektriciteits- en aardgasaansluitingen.

Plaats van het gebeuren:
Natuurgebied de Hagelandse vallei - te bereiken via de E314. Vanaf de afrit nr. 21 (Holsbeek- Rotselaar-Haacht) zijn er wegwijzers. Parkeermogelijkheden worden voorzien.