Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 9 december 2004

Nieuwe OV-dienstregelingen op te vragen bij 9292

Vanaf vandaag zijn de nieuwe dienstregelingen die op 12 december in een groot gedeelte van Nederland ingaan op te vragen bij het servicenummer voor het hele openbaar vervoer 0900-9292. Dienstregelingenwijzigingen die per 9 januari 2005 ingaan, zijn vanaf eind december op te vragen. Naast het landelijke telefoonnummer kan ook de website www.9292ov.nl gebruikt worden voor de deur-tot-deur reisadviezen met alle vormen van openbaar vervoer. Op de website worden naast de gratis reisadviezen ook handige plattegronden van vertrek- en aankomstomgeving getoond.

Wijzigingen
Per 12 december aanstaande en op 9 januari 2005 veranderen de meeste dienstregelingen van bus, trein, tram en metro in Nederland. Deze aanpassing heeft onder meer te maken met de invoer nieuwe treinverbindingen en buslijnen, het verdwijnen van routes, ingebruikneming van nieuwe stations en bushaltes en de inzet van meer sneltreinen. Ook zullen nieuwe vervoerders gaan rijden in nieuwe vervoersgebieden. Daarnaast zullen per 1 januari 2005 nieuwe reistarieven in het openbaar vervoer gelden.

Handcomputer treininformatie
Voor Palm- en Pocket PC gebruikers heeft 9292 een dienstregeling samengesteld met treininformatie. Via de site van 9292 is nu al een eenvoudige en goedkope standaardversie te verkrijgen met de dienstregelingen van alle treinen die rijden in Nederland, inclusief NS, Syntus en NoordNed. Per maand volgt er een update.

Bekendheid
Om de dienstregelingwijzigingen en de persoonlijke telefoonservice extra onder de aandacht te brengen van de reiziger voert 9292 een landelijke campagne. In december zal 9292 te zien zijn op abri's, via spotjes op de radio, middels advertenties in kranten en verspreiding van BelTel-kaarten (telefoonnummers op creditcardformaat) bij verschillende balies en via een actieve verspreiding door promotieteams bij trein- en busstations. Ook worden enkele straattaxi's voorzien van opvallende 9292-stickers. De BelTel-kaarten worden ook verspreid bij bibliotheken, gemeenten, provincies, ziekenhuizen, hotels, bioscopen, apotheken en bij de serviceloketten bij de openbaar vervoerbedrijven zelf.

9292
REISinformatiegroep is een samenwerkingsverband van alle openbaar vervoerbedrijven en is expert in mobiliteitsinformatie voor het openbaar vervoer in Nederland. De routebeschrijvingen die tot stand komen via de REISwijzer, zijn uiterst betrouwbaar en gebaseerd op de meest recente dienstregelingen van alle openbaar vervoerbedrijven in Nederland. Het bedrijf geeft snelle, actuele reisadviezen zowel persoonlijk via telefoon (0900-9292 EUR 0,70 per minuut) als elektronisch via de sprekende computer (0900-1475, EUR 0,35 per minuut), via internet www.9292ov.nl (gratis) en diverse mobiele diensten; samen goed voor zo'n vijfentwintig miljoen reisadviezen per jaar. 9292 geeft sindskort ook 'Advies en Alerts per SMS' bij grote vertragingen, gekoppeld aan opgevraagde reisadviezen via internet (EUR 0,55 per reis). REISinformatiegroep vult dagelijks teletekstpagina 755.

////////


Ingezonden persbericht