Gemeente Eindhoven

Persbericht: 9 december 2004

Primeur voor Nederland

Duizend Respect2all-armbandjes voor bezoekers slotmanifestatie Woensel-West Aan Zet

Ze zijn pas vanaf 15 december in de winkel te koop: de oranje Respect2all armbandjes. Toch worden in de Eindhovense wijk Woensel-West deze bandjes al op 12 december uitgedeeld, namelijk tijdens de Slotmanifestatie Woensel-West Aan Zet. Dit is een primeur voor de multicultureelste wijk van Eindhoven.

De oranje Respect2all armbandjes symboliseren verdraagzaamheid, vredelievendheid en wederzijds respect. Premier Balkenende nam het voortouw en draagt het bandje sinds enkele weken. De armbandjes zijn vanaf 15 december te koop (1,-) op meer dan zevenduizend verkooppunten in Nederland. Tot die tijd zijn de bandjes voorbehouden aan prominenten, en vanaf zondag dus ook aan de bezoekers van de manifestatie in de Eindhovense wijk.

Kleurrijkste wijk
De organisatie Woensel-West Aan Zet kocht de bandjes op voorhand en heeft toestemming gekregen deze aanstaande zondag weg te geven aan bezoekers van de slotmanifestatie. Dan worden in Woensel-West ruim vijftig projecten gepresenteerd die de afgelopen drie jaar zijn gerealiseerd om de veiligheid en leefbaarheid van Eindhovens kleurrijkste wijk te verbeteren. Woensel-West is gevarieerder qua bewonerssamenstelling dan welke wijk in Eindhoven en omstreken dan ook. In deze wijk is ook de Islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad gevestigd.

De organisatie van Woensel-West Aan Zet verwacht ruim duizend bezoekers. De slotmanifestatie begint om 12:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Voor meer informatie over het programma en over de recordpoging om het grootste pitabrood te bakken, klik hier.

© 2004 Gemeente Eindhoven