Gemeente Kerkrade

12.03.04: Nieuw huiskamerproject in Kerkrade

Wethouder Krasovec praat met het bestuur en de 'bewoners'. Aan zijn linkerhand staat mevrouw De Geus, voorzitter van de bewonersgroep. Wethouder Krasovec geeft het startsein door het doorprikken van de ballon, waaruit de sleutel van de huiskamer tevoorschijn komt. Vandaag, op vrijdag 12 maart, heeft wethouder Frans Krasovec van volkshuisvesting om 15.00 uur het startschot gegeven voor een nieuw huiskamerproject in de Pastoor Stevensstraat. In dit kader heeft de gemeente woningcorporatie De Woonplaats (beheerder en exploitant van dit complex) bereid gevonden een verbouwing te plegen die geresulteerd heeft in de realisatie van een prachtige huiskamer. Via Impuls is gezorgd voor een complete inrichting. Tevens is de toegankelijkheid van het complex verbeterd door het aanbrengen van een lift, die is meegenomen bij deze verbouwing.

Overige projecten
Binnen de gemeente Kerkrade is momenteel een 14-tal senioren-comlexen gevestigd. In al deze complexen worden door organisaties van bewoners, zelfstandig dan wel in samenwerking met de lokale professionele welzijnsinstelling tal van activiteiten en diensten aangeboden aan de bewoners in een daarvoor speciaal ingerichte ruimte. Dit wordt ook wel een Hoeskamer genoemd. Dit alles met het oog op het langer zelfstandig in eigen woonomgeving kunnen en laten functioneren van ouderen.

De gemeente, de woningcorporaties, Impuls en Meander onderschrijven ten volle het enorme belang van de activiteiten ten behoeve van senioren en respecteren de inzet van de organisaties van bewoners. Vanwege de belangrijkheid van dit onderwerp heeft de gemeente Kerkrade zich sterk ingezet voor het uitbreiden van het aantal hoeskamers in Kerkrade. Wethouder Krasovec geeft dan ook aan erg blij te zijn met deze nieuwe hoeskamer. "Al onze moeite heeft geloond", aldus de wethouder.
Het huiskamerproject wordt gerund door vrijwilligers die allemaal afkomstig zijn uit het complex Pastoor Stevensstraat. Ook zij hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het project. Zij zijn degenen die de activiteiten gaan organiseren.