IKON

IKON- televisie
zondag 12 december 2004

Nederland 1

16.05 - 16.40 uur: IKON LIVE
Wekelijks tv-magazine over kunst, cultuur en religie

Annemiek Schrijver biedt wekelijks Eerste Hulp Bij Reflectie (EHBR) door actuele antwoorden te zoeken op de grote vragen des levens.

HET KWAAD

Onder de titel 'All about evil' laat het Tropenmuseum in Amsterdam vanaf 18 december een spectaculaire tentoonstelling zien over de eeuwige worsteling van de mens met het kwaad. Hellewerelden vol duivels, geesten en demonen blijken van alle tijden, landen en culturen te zijn. Verleidelijke vrouwen die de mens - lees 'man' - ten val brengen ook! Het kwaad stoot af en trekt aan.

IKON LIVE geeft het kwaad een filmisch gezicht door af te dalen in de krochten van de tentoonstelling. Aansluitend een rondetafelgesprek over de visie op het kwaad in verschillende religies en wereldbeschouwingen. Wie denkt dat de moord op Theo van Gogh het einde der tijden heeft ingeluid, zal door een aantal prominente gasten op nieuwe denksporen worden gebracht.

Onder het motto 'voorbij goed en kwaad' geeft het cabaretduo De Bloeiende Maagden ook deze week een onorthodoxe visie op God en gebod.

Redactie: Lotje Dercksen, Els van Driel, Martje van der Heijden, Henriëtte Smit; presentatie: Annemiek Schrijver; productie: Yvonne Clement; prod.assistentie: Bart den Hollander; eindregie: Joost Honselaar; samenstelling: Marnel Breure; eindredactie: Ida Overdijk